– Kokkefaget er heldig som har fargeklatten og energibomba Reneé

restaurant&uteliv: Reneé Fagerhøi kåret til "Årets kjøkkensjef".

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Trondheim24s redaksjonelle dekning av byens blomstrende restaurantbransje støttes av ASKO Servering – stolt leverandør av råvarer, tjenester og spisskompetanse til Trondheims restauranter. 

FÅ GODE RABATTER – TA KONTAKT MED ASKO SERVERING

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Prisen ble tildelt Reneé Fagerhøi under NKL sitt landsmøte lørdag 9. mars. Fagerhøi får prisen for fremragende presentasjon av norsk fagkunnskap.

I begrunnelsen skriver juryen blant annet dette:

» Årets kjøkkensjef har sin unge alder til tross nådd mange av de mål som så mange andre ambisiøse kokker har satt seg. Renee Fagerhøi er i seg selv et mål og et forbilde å strekke seg etter. Vedkommende er godt forankret i det klassiske kjøkken, med en forkjærlighet for å vri og vrenge på det tradisjonelle og å bruke de «snåle» råvarene, det vil si alle deler av råvarene.

Kjøkkensjefens signaturretter bærer preg av en fri tanke, et åpent sinn, en naturlig og sunn holdning og ydmykhet til råvarene. Kjøkkensjefens opphold i utlandet gjenspeiles også på tallerkenen. Av personlige egenskaper vil mange først nevne energi og engasjement, en iboende galskap og grenseløshet som fungerer både som inspirasjon og drivkraft.

Renee Fagerhøi har et pågangsmot på linje med Pippi Langstrømpe, og er ikke redd for å utfordre etablerte sannheter eller tanker. Vedkommende er uredd, noe innredningen i vedkommende sin restaurant vitner om, og som har ført Årets Kjøkkensjef opp i «klinsj» med den katolske kirke. Kokkefaget er heldige som er beriket med en fargeklatt og energibombe som Renee Fagerhøi!

LES MER: – Endelig kan jeg åpne drømmebula!

– Føler meg heldig

– Jeg føler meg heldig som får drive med det jeg gjør, og jobber hardt for det. Jeg driver min egen restaurant, som er godt besøkt, og jeg er min egen sjef. Jeg har fått bygge en restaurant med gode verdier og skaper arbeidsplasser. Jeg kan være et forbilde for andre jenter som velger denne bransjen. Jeg hadde aldri sett for meg å være der jeg er i dag, sier Fagerhøi, til Adresseavisen(BAK BETALINGSMUR).

LES MER: Feirer ny kokebok med mat og livemusikk på Bula

Ifølge Rene er det hardt arbeid som gjelder:

– Jobber man hardt, får man muligheter på veien. Det handler om den innsatsen man legger i jobben, og interessen man viser. Det er mye fokus på at det er få kvinner i toppen, både som leder for Michelin-restauranter og i kokkekonkurranser. Jeg anser meg selv som en dyktig kokk, som driver en god restaurant. Det handler aldri om kjønn, men om den jobben man gjør, sier Fagerhøi til avisa.

LES FLERE SAKER FRA TRONDHEIMS RESTAURANT&UTELIV HER