Ola Kvernberg gir første smakebit fra Steamdome III med TSO

Nyheter: Ola Kvernberg er ute med singelen 'Monolith' i dag, fra hans kommende album 'Steamdome III: Beyond the End' som slippes 7. juni.

Det er tre år siden det kritikerroste albumet ‘Steamdome II: The Hypogean’ tok sin rettmessige plass i norsk musikkhistorie.

Nå forsterker Ola Kvernberg besetningen med 60 musikere fra Trondheim Symfoniorkester, fyrer opp gravitasjonstoget, og sikter på å skyte oss alle ut i stratosfæren – Beyond The End.

Første smakebit er ute i dag og er ‘Monolith’ – symfoniens siste sats:

Startet med slutten

— Da jeg starta arbeidet med symfonien var sistesatsen faktisk det første begynte med. På leting etter bristepunktet fant jeg en luftig, skakk, tung og breakbeat-inspirert trommegroove som viste seg å være som skreddersydd for den uendeligfarga paletten av instrumenter jeg plutselig hadde til rådighet. Her kan både band og orkester boltre seg – hver for seg, men ikke minst sammen, sier Kvernberg i en pressemelding.

LYTT HER

På det kommende albumet «Beyond the End» forener Ola Kvernberg rytmisk energi og symfonisk slagkraft i et verk som utfordrer alle konvensjonelle musikksjangre. «Monolith» er den siste av tre satser, i et verk hvor Kvernberg inviterer den klassiske tradisjonen til samtidsdans med elektriske stormvinder og symfoniske adrenalinkick.