– Dette året har vært helt…  Jeg husker det nesten ikke. Jeg har åpnet restaurant, gifta meg. Og laget kokebok, sier Fagerøi og tar seg en pust i bakken mellom slagene på Bula Neobistro.

Trondheim24 slang innom restauranten før åpningstid fredag. Da var det full sving på kjøkkenet. Kasser med sprudlende drikke stod opp etter veggene. Bulateamet forberedte søndagens slippfest for Fagerhøis siste prosjekt:

Et overskuddsfenomen av en kokebok som favner Reneés litt ville og anarkistiske matfilosofi. Men som også rommer mer nostalgiske og klassiske matoplevelser:

Les mer om kokeboka her

– Akkurat nå holdt jeg på å lage oldemors blomkålsuppe. Tenk så deilig da og komme inn fra kulda og få den servert her. Mmm..

Slippfesten er et  åpent arrangement i restauranten. I skrivende stund er det fortsatt noen billetter igjen.

– Det blir 10 forskjellige småretter. God drikke og herlig musikk. Jonas Skybakmoen med venner kommer. Og Dag og Diesel (TNT og Tindrum). Så da blir det litt herlig harryrock også. Jeg elsker det!  Billetten får du på Hoopla, og kokeboka får du med på kjøpet. Kom, kom, kvitrer Fagerhøi.

– Hva slags kokebok er det du har laget?

– Boka er et svar på det spørsmålet jeg får oftest av folk. Hvordan kommer du på alle ideene dine. Hvor tar du det fra? Du vil se at musikk, film, kunst og reiser er det som inspirere meg. Boka gir et innblikk i hvordan hjernen min fungerer. De merkeligste ideer og impulser kan gi ideer til mat, sier Renee.

LES MER: På denne restauranten er griseører en delikatesse

Bak bokprosjektet står Falck Forlag (Christer Falck). Bildene er tatt av den trondheimsbaserte fotografen Geir Mogen og Jonas Skybakmoen har bidratt med tilrettelegging av alle de små inspirasjonshistoriene som går som en rød tråd gjennom boka.

Her kan du se noen av bildene fra kokeboka (Alle foto: Geir Mogen)