Nå er det klart for første forestilling på Nye Hjorten teater

Nyheter: Om under et år åpner Nye Hjorten Teater, et splitter nytt, folketeater midt i hjertet av Trondheim sentrum og nå er det klart hva første forestilling blir.

15. januar 2025 går teppet opp for det de selv omtaler som et «sjangeroverskridene musikaleventyr» «Peter Pan – Stargate to Neverland» av Mads Bones, Kyrre Havdal og Olve Løseth, med musikk fra Mikkel Eriksen og Tor Erik Hermansens smash-hit-univers «Stargate».

– Vi har lenge hatt lyst til å leke oss med Peter Pan-universet, og all den universelle og eksistensielle symbolikken som hører historien til: overgangsritene, de store drømmene og opprøret mot voksenlivets satte normer. Da vi innså hvilken rikdom som befant seg i Stargates låtkatalog, og hvor godt disse to universene passer sammen, var vi ikke i tvil et sekund: dette måtte det bli forestilling av, sier teatersjef Mads Bones i en pressemelding.

Kampen mot musikkpiratene

Neverland er et parallelt musikkunivers man kommer til om man flyr oppover forbi Merkur via Venus og deretter to the left, to the left gjennom en melkevei av stjerner: The Stargate. Der lever en frodig bukett kunstnersjeler, The Lost Boys, flankert av den flyvende, grønnkledde singer-songwriter’n Peter Pan. Omkranset av sin ledestjerne Tingeling stråler han av skaperlyst. Peter, som selv er foreldreløs, har blitt selve symbolet på at ingen issues er større enn at man kan synge om dem. Det vil si: Alle issues bortsett fra ett. I Pirate Bay holder nemlig musikkpiratene til. De er musikalske parasitter som går over lik for å sko seg på andres verker, og ledes av en fordums hook- og hitmaker utgått på dato – Captain Hook. De kan, bokstavelig talt, tømme enhver kreativ sjel for all dens kreativitet, for havner et kunstnersinn i piratenes teknologiske klør, så vil musikkhjernen bli tappet og tapt for alltid.

Peter Pan maner til opprør, og bestemmer seg for å sette tre uforutsigbare ess i spill:  Søsknene Darling, bedre kjent som Wendy, John og Michael. Han husker dem som de villeste piratjegerne av alle da de var små. Det er bare én utfordring: De har blitt voksne.

For søskenflokken er barndommens drømmer et avsluttet kapittel. Når vi møter dem i første scene har de nettopp fulgt sin far til graven, den bejublede superstjernen George Darling. Det er ikke bare arveoppgjøret som opptar dem; de må også gjøre et oppgjør med seg selv Nå slumrer de sammen i samme himmelseng, på samme barnerom, i samme barndomshjem som de vokste opp i. Og når Peter Pan nok en gang suser inn gjennom soveromsvinduet; våger de å fly?

Ensemble:

I rollen som Peter Pan finner vi Sverre Breivik. Breivik er utdannet ved Statens teaterhøskole og har hatt flere større roller ved bl.a. Den Nationale Scene i Bergen. I tillegg til hans karriere som skuespiller, har Breivik gjort stor suksess som musiker og låtskriver under artistnavnet Metteson.

Sverre Breivik står i spissen av et ensemble på 30 skuespillere, dansere og musikere, som inkluderer Olve Løseth i rollen som Captain Hook, Emil Olafsson som John og Julie Dahle Aagård som Tiger Lily. Nye Hjorten Teater introduserer også stolt det nye stjerneskuddet Ida Waldine Solstad, som får sin debut i rollen som Tingeling.

Regi:                            Mads Bones
Koreografi:                 Josephine Gracia
Scenografi:                Gjermund Andresen
Kostymedesign:        Christina Lovery
Lysdesign:                  Ingrid Skanke Høsøien
Lyddesign:                  Erlend Solli Aune
Maskør:                      Hege Ramstad
Musikalsk leder:        Kyrre Havdal

Peter Pan – Stargate to Neverland har premiere på Nye Hjorten Teater 15. januar 2025.
En musikal av Bones – Havdal – Løseth. Fritt etter J.M Barrie.

Om Nye Hjorten Teater

FAKTA HJORTEN TEATER

Nye Hjorten Teater er et nytt, privateid teater i Trondheim som vil produsere femstjerners teateropplevelser for folket. Initiativtaker er Ole Robert Reitan, som i en årrekke har båret på drømmen om et ambisiøst folketeater midt i hjertet av Trondheim sentrum.

Nye Hjorten Teater åpner dørene januar 2025 og teateret vil by på musikaler, folkekomedier, farser, familieforestillinger og klassiske drama, og teppet vil gå opp for både nyskrevne verk og velkjente titler. Ambisjonen er krystallklar: På Nye Hjorten Teater skal det være lørdag hele uka.