–Det er et salig kaos her akkurat nå, men jeg kan tydelig se alt for meg, det blir så bra!

Kokk og restauranteier Reneé Fagerhøi kjører i femte gir for tida. Det er siste innspurt før restaurantåpningen av Bula Bistro i Prinsensgate.

–Jeg er først og fremst kokk og maten er mitt yrke, men jeg er jo også opptatt av kunst, musikk, film, gamle, fine, rare ting, så det er det jeg har prøvd å få inn her da, sier hun.

Drømmebule

I de nye lokalene til Bula Bistro blir det både marmor, betong, glassbyggerstein og eikefiner – alt i en god blanding.

–Vi skal lage vår helt egen stil. Her skal det til og med være en fest å gå på toalettet! sier Reneé og forsvinner bak en stabel med pappesker.

Hun snakker som en foss og er ivrigere enn noen gang. Stoler, bestikk, glass og bilder på veggene. Ingenting overlates til tilfeldighetene.

Sammen med et bryggeri i Tønsberg har hun også brygget sitt eget øl  – Bulapilsen.  Til og med brikkene du skal sette glasset på har hun vært med å designe.

–Nå har vi lansert åpningsdato, fredag 26. mai kan jeg endelig åpne dørene til drømmebula mi!

Nå venter hun bare på at strømmen skal kobles til slik at hun kan begynne å innrede og gjøre klart. Alt er tenkt på før restauranten åpner. Helt i den unge gründeren sin ånd. Laget med omtanke og kjærlighet til det hun liker aller best.

–Det skal være humor og litt gøy, retro, kitsj, fluffy, rosa – litt sånn åttitalls! Alt i en salig blanding med andre ord, men i hodet mitt er jo det helt logisk, ler Reneé.

Åpent rom og god stemning

Hun har det travelt, men tar seg tid til en prat innimellom oppussing, maling, planlegging og ferdigstilling.

– Det er mange i sving her? 

–Ja, det er mange som jobber her nå ja, jeg går jo bare rundt og ser på og sjekker at alt blir som jeg har tenkt!

Sitt eget restaurantprosjekt har hun drømt om i mange år, men da hun vant Top Chef på TV2 i 2016 kunne hun sette planene ut i livet.

Image with visual paralax effect

Gjennom investorer og støttespillere i Trym Bolig AS fant hun det beste lokalet, et gammelt lager bak et skjult portrom i Prinsensgate. Midt i byen. Her har det vært både basar og bingo, nå blir det noe helt nytt.

–Det skal være humor og litt gøy, retro, kitsj, fluffy, rosa – litt sånn åttitalls! Alt i en salig blanding med andre ord, men i hodet mitt er jo det helt logisk!

Vegger har blitt revet og dører fjernet, lyset har fått slippe inn og kjøkkenet skal være i åpen kontakt med resten av lokalet. Slik at gjester og bemanning kan oppleve å være i samme rom.

–Det skal bli så deilig å åpne opp rommet og invitere folk på god mat og drikke og lune kvelder, det blir helt magisk, forteller Reneé med et digert smil.

Mesterkjøkken

Hun viser oss kjøkkenet, akkurat ferdigstilt med en 12 tonn tung kjøkkenbenk i stål og utstyr av ypperste klasse. Håndverkere fra Myhrvold Storkjøkken har bygget kjøkkenet og innrømmer at det har vært en spesiell, men artig prosess.

– Det måtte 12 mann til for å få det på plass, men så blir det jo Rolls Royce og Mercedes på en gang! forteller Roy Ernestus fra Myhrvold Storkjøkken.

Bookingen er allerede i gang, og mange datoer har allerede blitt fulltegnet.

–De mest eksklusive setene består av plass til to ganger to personer på en benkeplate rett foran kjøkkenøya. Her kan man sitte med den aller beste utsikten til kjøkkenet og se på at maten tilberedes, avslutter Reneé før hun haster videre.

Renee Fagerhøi sammen med to av arbeidsfolkene i kjøkkenteamet; Roy Ernestus og Ola Falmår fra Myhrvold Storkjøkken. – Jeg har bygget alt det du ser her, sier Roy stolt og smiler like bredt som den fornøyde restauranteieren.