Her blir det øl, ildsjeler og byens beste pizza

restaurant&uteliv: Mikrobryggeriet Monkey Brew har funnet nytt fotfeste blant gründerfelleskapene DIGS og Work-work. Onsdag åpner den nye møteplassen Habitat i Olav Tryggvasonsgate 30.

Bryggeripuben Taps stengte dørene på Bakklandet tidligere i år, men gjenoppstår nå sammen med andre gründere i lokalene til DIGS i Olav Tryggvasonsgate.

–Vi skal lage en møteplass for gründere og skapere, og ser fram til å åpne ny ølpub med byens beste pizza!, forteller daglig leder Courtney Lineback fra kontorfellesskapet DIGS, som holder til i samme hus.

Sammen med Marius Thorvaldsen fra Work-Work og mikrobryggeriet Monkey Brew åpner de onsdag kveld dørene til den nye møteplassen Habitat, hvor håndverkspizza og mikrobrygget øl står på menyen.

Skifter ham

Det nye navnet Habitat dukket naturlig opp da både Taps og DIGS skulle finne på nytt:

–Work-Work har funket veldig bra, men her på DIGS har dørene til tider vært stengt og ikke alle vet hvilket sted dette er. Nå starter vi helt på nytt og vil trekke til oss alle som liker å være i miljøer hvor det skapes nye ting, sier Jorg Solheim.

Han er mannen bak det lokale mikrobryggeriet Monkey Brew, som nå har flyttet hele sin bryggeriproduksjon ned i kjelleren under Habitat.

Gründere, ildsjeler, ølbryggere og erfarne drivere fra utelivet i Trondheim står bak den nye møteplassen Habitat i lokalene til DIGS i Olav Tryggvasonsgate 30. Fra venstre Mats Mathisen (daglig leder ved DIGS), Marius Thorvaldsen (daglig leder Work-Work), Courtney Loneback (daglig leder Habitat) og Jorg Solheim (Monkey Brew).

Seks tappekraner med Monkey Brew, noen fra Dahls og plenty andre små bryggerier vil være blant utvalget i baren.

Thorvaldsen er med som mentor og bidragsyter for å støtte opp om den nye møteplassen som skal være arnested for gründere og andre som har lyst til å få til noe i byen.

–Dette blir et sted for sosiale happenings, men vi vil også inspirere andre til å ville starte opp noe nytt. Her kan du eksperimentere med ideer og forretningskonsepter i et miljø hvor du kan møte andre i samme situasjon.

Levende sted

–Det handler om å få dette stedet til å bli et levende sted, som kan fostre nye ildsjeler som vil få til nye ting i byen, forteller han.

Thorvaldsen sto bak etableringen av Brukbar i sin tid og er i dag daglig leder av kontorfellesskapet Work-Work, hvor en rekke oppstartsmiljøer og småbedrifter holder til.

–Vi tror det blir kjærkomment å ha enda flere steder hvor folk som sitter og jobber sammen kan møtes, knytte miljøene enda mer sammen i denne delen av byen, sier Thorvaldsen.

Courtney Lineback fra DIGS er daglig leder av Habitat, et nytt møtested for gründere og andre som er glad i hjemmelaget pizza og håndverksøl.

Nå håper han at Habitat blir den naturlige arenaen for folk i byen som går med en tanke om å gjøre nye ting.

–Fra Taps sitt ståsted ønsker vi å lage Trondheims beste sted for håndverksøl, men vi skal også tilby konserter, og ta i bruk lokalene på en ny og annerledes måte enn før, sier Solheim.

Her vil gründere og ildsjeler, frilansere og utviklere kunne finne hverandre og kanskje få både hjelp og inspirasjon fra noen som sittere med kunnskap og erfaring.

– Vi vil at det skal være like legitimt å starte et nytt rockeband som å starte en ny bedrift, det viktigste er å koble sammen miljøer som har lyst til å skape noe selv, og støtte folk som vil få til nye ting, sier Thorvaldsen.

Onsdag 10.mai blir det åpningsfest i Olav Tryggvassonsgate 30.

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre