Klart for tidenes feiring av cognac i Trondheim

restaurant&uteliv: Gladnyhet til alle elskere av cognac i Trøndelag – og resten av Norge: Foreningen La Société de Cognac Trondheim og den erfarne mat- og drikkemessearrangøren VinPuls er blitt enige om å videreføre samarbeidet om den store messen «Trondheim Cognac Experience» (TCE).

Trondheim24s redaksjonelle dekning av trøndersk mat og drikke støttes av ASKO Servering – stolt leverandør av produkter, tjenester og matfaglig kompetanse til Trondheims restauranter. 

VI HAR MARKEDETS BREDESTE GROSSISTSORTIMENT OG MEST INSPIRERENDE NETTHANDEL. TA KONTAKT MED ASKO SERVERING

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

12. november arrangeres messen for fjerde gang, også dette året på Radisson Blu Royal Garden Hotel i Trondheim. Og arrangørene lover at det nok en gang blir anledning for publikum til å smake cognac i alle varianter og prisklasser.

– Vi har hatt økende interesse og oppslutning om TCE-messene for hvert år siden debuten i 2018, med rekordbesøk på messen i november 2021, tross den pågående koronapandemien. Når vi nå inviterer til Trondheim Cognac Experience 2022, satser vi på at det skal bli den beste og mest innholdsrike messen til nå. I fjor mente flere av utstillerne, også kjente cognac-hus, at TCE 2021 var den største og beste cognac-messen som ble holdt i Europa dette året. Det var en tilbakemelding vi satte vi stor pris på å høre, sier president Arne Marius Djønne i La Société de Cognac Trondheim (LSdCT) og gründer og VinPuls-leder Ulf Dalheim, i en pressemelding.

11.000 kroner pr flaske

Mens LSdCT er en eksklusiv cognac-forening med maks 50 medlemmer, er VinPuls Norges største vinklubb med over 3000 medlemmer. VinPuls ble etablert i 2000, mens LSdCT ble stiftet i 2002.

Alle importører av cognac i Norge blir invitert til å være utstillere på messen. Det betyr at det meste av cognac som er tilgjengelig i Norge, også kan bli presentert for publikum på messen. Medlemmene i LSdCT har både vært på hyppige studiebesøk i Cognac, og har også fått laget sine egne, eksklusive cognacer i svært begrensede opplag. LSdCT har gjennom flere år opparbeidet direkte kontakt med svært mange kjente cognac-hus som nå blir kontaktet for å få dem til å komme til Trondheim og holde såkalte Master class, spesialseminarer hvor cognac-husets representanter byr på bakgrunnshistorie og smaking av utvalgte produkter. Under fjorårets messe var den dyreste cognacen som ble servert på Master class priset til over 11 000 kroner per flaske, opplyser arrangøren.

Eksklusive dråper

– Også under årets messe 12. november regner vi med å kunne presentere eksklusive konjakker som ikke mange har hatt anledning til å smake tidligere. Etter å ha gjennomført tre tidligere messer, opplever vi at Trondheim Cognac Experience er blitt lagt merke til både av små og store cognac-hus i Frankrike, samt naturligvis av cognac-interesserte over det ganske land. Vi har til og med hatt cognac-elskere som har kommet helt fra Italia for å delta på messene våre. Derfor legger vi mye arbeid i å presentere en ny messe som lever opp til forventningene vi kan ha skapt blant vårt publikum, sier Arne Marius Djønne og Ulf Dalheim.