Trøndelag får beholde varmen lengst

Nyheter: Det er bare å nyte i fulle drag:

annonse:

Drømmestart for Norges lengste festival og høydepunktene står i kø

Trøndelag og deler av Nordland får beholde varmen og det fine været noe lengre enn resten av landet denne uken. Likevel varsler Meteorologene om ustabilt vær i hele Norge til neste uke:

– Jeg tror jeg vil anbefale alle som skal ut i ferie til uka om å ikke nedprioritere å ta med seg regnjakka på tur, oppfordrer Berger.

Varmest i Sør-Norge

Sør-Norge får strålende vær og 30 grader de neste dagene, men det gode været trekker seg opp til Nord-Norge til helga.

Over hele Sør-Norge har sommeren denne uka virkelig meldt seg for alvor, og meteorologene varsler gode badetemperaturer også de kommende dagene.

– Torsdag og fredag skal bli ganske varme med rundt 30 grader over hele Sør-Norge. Likevel er det noe fare for ettermiddagsbyger og torden særlig nord i innlandet torsdag, samt noen byger i indre deler av Vestlandet på fredag, sier vakthavende meteorolog Marit Berger til NTB.

Nord-Norge helgas værvinner

Til helgen trekker det gode været opp til Nord-Norge, og Sør-Norge vil dermed oppleve et væromslag med fare for kraftige regnværsbyger.

– Det blir kjøligere og mer ustabilt fra og med helga, og videre ut i neste uke. Det vil bli mer varierende vær, først i sørvest, og så trekker det seg gradvis lenger nord, sier Berger.

Nord-Norge har hatt forholdsvis ustabilt og kjøligere vær denne uka, men kan dermed vente seg det gode været til helga.

– Nord-Norge får med seg finværet til helga, men det vil nok holde seg på rundt 20 grader, sier statsmeteorologen.

Flom og skogbrannfare flere steder
Det er onsdag lagt ut nytt varsel om skogbrannfare for nordøstlige områder i Hedmark, samtidig som det allerede er lagt ut varsel for Trøndelag, Helgeland, Finnmarksvidda og Øst Finnmark.
– I tillegg har det varme været ført til mye snøsmelting i fjellene, og det er varslet flomfare på oransje farenivå for Mjøsa og Vorma både torsdag og fredag.

(©NTB)
[email protected]
Bilde: 1SX0ImvhOzo
Båtlivet kan nytes både sør og nord i landet de neste dagene, men til helgen blir det et væromslag i sør. Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix