Foto: Frank Valde

Fosenkaia har denne uka virkelig fått vist seg frem som en strålende kultur- og konsertarena midt i byen. På en og samme «stripe» har du rustikke Kafe Skuret, en konsertscene som tiltrekker seg musikalske størrelser, og en av byens beste spisesteder – Troll restaurant. 

Alt innhyllet i lukta av gamle trebåter, kveldssol og ei glitrende elv som dovent glir forbi deg, enten du slapper av på den store uteserveringen eller nyter godlyd inne på selve festivalområdet.

Image with visual paralax effect

Og eventyret har så vidt begynt: Stormfestivalen holder det gående i to måneder med musikk og kunst i skjønn forening. Sistnevnte i samarbeid med byens store kunstnersønn Kjell Erik Killi Olsen.

Arrangørene har lykkes med å booke en rekke toppartister du vanligvis ser på langt større scener. Vi kan nevne i fleng: Terje Tysland, El Caco, Tommy Tokyo, Jan Eggum, Minor Majority, Øystein Greni, Mari Boine, Unni Wilhelmsen..

Sjekk programmet her

Men denne uka er det Gåte Akustisk som dominerer Fosenkaia. To konserter solgte ut på rappen, og på grunn av stor etterspørsel ble det satt opp en tredje konsert. Den går av stabelen i morgen 24. juni klokka 1900. Her er det fortsatt noen billetter igjen.

– Så godt at byen åpnes igjen

Så hva synes festivalgjengerne om livet på bryggekanten så langt? Vi traff Mari Bellingmo og Camilla Madson foran «vannhullet» med hver sin kalde pils i hånda. Begge ihuga fans av Bjørn Eidsvåg:

– Dette her er superbra, vi er positivt overrasket! Og jeg er veldig godt fornøyd med infoen. Vi har hele tiden blitt oppdatert på Facebooksiden til festivalen og har ikke behøvd å lure på noen ting, sier Mari, som sammen med Camilla har sin første feriedag:

– Dette var etterlengtet. Det er så bra at ting begynner å åpne igjen.

Camilla og Mari forteller om lange måneder hjemme:

– Men man blir kjent med folk på en annen måte. Jeg har ringt oftere til venner. Det positive er at man blir skikkelig godt kjent med de rundt seg, sier Mari.

Begge har vært hjemme under hele nedstengningen. Mari er tatoovør, Camilla jobber som kontormedarbeider i helsevesenet:

– Men nå er det godt at den fine byen vår byen åpner igjen. Trondheim og Fosenkaia viser seg fra sin fineste side, fastlår de to venninnene.

PS. Stormfestivalen gjøres mulig av sponsorene Rotvoll Gård og Orkla Sparebank.