Rosenborgs kvinner opp på tabelltopp etter sterk borteseier

Nyheter: Rosenborgs Julie Blakstad svarte med mål minuttet etter at Sandviken hadde utlignet i toppserien lørdag. Trønderne sikret til slutt 3-1-seier og tabelltopp.

annonse

Nå haster det om du vil sikre deg billetter til de beste konsertene på Stormfestivalen

Med tre nye poeng går Rosenborgs hardtsatsende kvinnelag opp på 14 poeng og overtar 1.-plassen på tabellen foran Lillestrøm, som har én kamp til gode på RBK. Den spilles mot Arna-Bjørnar når den sjette toppserierunden avsluttes søndag.

Sandviken, som etter to strake seiere tok imot Rosenborg, ga bortelaget tøff motstand, men Blakstad ble matchvinner før Sara Fornes fastsatte sluttresultatet til 3-1 like før slutt.

Toneangivende

Matchvinnerscoringen til Blakstad kom tre minutter på overtid av 1. omgang, etter at mesteparten av tilleggstiden hadde kommet av straffesparket Sandviken scoret på rett før 2-1-målet.

Rosenborg fikk corner etter at Lisa Naalsund sikkert satte straffen i mål og på hjørnesparket skulle Blakstad få uttelling.

Den talentfulle 18-åringen, som har vært toneangivende for Rosenborg etter ankomsten før sesongen, klinte til etter klabb og babb i feltet og overlistet Sandvikens keeper.

Det var Rosenborgs annet mål i oppgjøret etter at Marit Clausen hadde gitt laget ledelsen etter 22 minutter da hun snappet opp et tregt tilbakespill mot keeper.

På tampen av kampen kom det tredje da innbytterne Celine Emilie Nergård og Fornes sørget for 3-1 da sistnevnte punkterte kampen med sin scoring.

Klepp-seier

Det sikret viktige poeng i tetstriden for RBK, mens i bunnstriden tok Klepp en etterlengtet seier med 1-0 over Lyn.

Laget fra Jæren fikk riktignok en opptur sist mot nettopp Rosenborg, selv om et sent RBK-mål hindret en overraskende seier, men i Klepps oppgjør mot Lyn sto de løpet ut og fikk med seg tre poeng.

Kampens eneste mål ble scoret av Marthine Østenstad, som headet inn en corner etter 12 minutter.

(©NTB)

[email protected]

Bilde: wqAeeQh5_rQ
Julie Blakstad scoret sitt fjerde mål for sesongen og avgjorde kampen mot Sandviken. Her fra 4-1-seieren over Lyn. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix