Protest stopper trøndersk superhest: Eieren forbannet på direktørfallskjerm

Nyheter: Eieren av Norges beste travhest boikotter årets store internasjonale løp som følge av en etterlønnsavtale. Moni Viking står over Oslo Grand Prix.

annonse:

Sikre deg billetter nå: Norges lengste festival på Fosenkaia

Hesten har imponert stort i det siste og vant et løp med 515.000 kroner for vel en uke siden. Han seiler opp som en vinnerkandidat i verdens hardeste travløp Prix d’Amérique i januar neste år. Flere eksperter slår fast at det ikke finnes bedre norskfødte hester enn Moni Viking for tiden.

Søndag går årets største løp Oslo Grand Prix på Bjerkebanen, men uten trøndertraveren til start.

Bakgrunnen er en mye omtalt etterlønnsavtale for den avgåtte direktøren i Norsk Rikstoto Harald Dørum. Han måtte gå fra jobben i fjor sommer.

Trav- og Galopp-Nytt har fulgt saken nøye og mener fallskjermen koster hesteporten opp mot åtte millioner kroner. Det har fått mange på bakkenivå i sporten til å reagere kraftig.

– Jeg tilhører grasrota i denne sporten, og når jeg opplever at midlene som hører sporten til, blir brukt til å fylle lommene til en grådig direktør som det viser seg fikk sparken, på tross av Rikstotos uttalelser, så synes jeg det er for ille. Det markerer jeg ved, som tidligere meldt, ikke å starte Moni Viking i Oslo Grand Prix, sier Moni Vikings eier Jan Lyng fra Levanger til TGN.

Dørum vil ikke uttale seg om avtalen. Den er av Norsk Rikstotos styreleder Silvija Seres betegnet som rundhåndet. Hun kom inn i bildet etter at Dørum ga seg.

– Jeg personlig mener at avtalen fremstår som sjenerøs, gitt den økonomiske situasjonen i sporten og den store dugnaden som hele sporten står i, sier Seres til TGN.

Norsk Rikstoto står for spilledelen av norsk hestesport, og stiftelsen kommer ifølge Seres til å utbetale Dørum det avtalen har økonomiske rammer for.

Seres kontaktet nylig Lyng i håp om å få ham til å starte med Moni Viking, men Lyng er prinsippfast og sto på sitt.

(©NTB)