Pressemøte: Trond Henriksen leder RBK mot Brann

Nyheter: Trond Henriksen leder Rosenborg mot Brann søndag. Styreleder Ivar Koteng håper å ha på plass en ny trener i løpet av kort tid.

annonse:

Drømmestart for Norges lengste festival og høydepunktene står i kø

Rosenborg skal ut på trenerjakt som følge av at Eirik Horneland takket for seg etter 2-3-tapet mot Bodø/Glimt. Fredag formiddag møtte Koteng og daglig leder Tove Moe Dyrhaug pressen på en av treningsbanene ved Lerkendal stadion.

– Det er en fin fyr vi har hatt ansatt. Vi ble enige om å avslutte det i går kveld, sa Koteng.

– Vi har ikke spilt fotball på en måte som gjør at vi vinner fotballkamper, forklarte han om årsaken til at Horneland ikke lenger er trener i Rosenborg.

Styrelederen sier at han er lei seg på Eirik Hornelands vegne og kaller ham en flott fyr. Haugalendingen ble ansatt i RBK i januar i fjor.

Svakt

Hornelands avgang ble offentliggjort natt til fredag. Under ham har Rosenborg hatt en meget svak sesonginnledning med ett poeng på tre kamper i Eliteserien.

45-åringen fikk tillit til å lede laget på hjemmebane mot Bodø/Glimt, men etter tap der var det slutt.

Trond Henriksen, som har vært i Rosenborg-systemet i mange år, skal lede treninger og laget inntil videre. Han har også tidligere ledet RBK i forbindelse med trenersparkinger. Ifølge styreleder Koteng skal også sportslig leder Mikael Dorsin knyttes tettere inn mot laget i en periode.

Det er ikke avklart hva som skjer med Horneland-assistent Karl Oskar Emberland. Han har fortsatt kontrakt med klubben.

– Han har fått fri noen dager, sa Koteng.

Han sier at klubben er i en prosess for å finne en ny hovedtrener.

– Vi er på jakt etter en god trener som vi håper å ha på plass om ikke så lenge.

Brann venter

Rosenborg spiller neste seriekamp borte mot Brann kommende søndag. Der trenger trønderne sårt poeng, helst en seier.

Også i fjor hadde Rosenborg en svak sesongstart, og mange supportere ropte på Hornelands avgang da klubben lå på nedrykksplass de første åtte serierundene. Senere skulle trenden snu, og RBK endte opp på bronseplass etter en god høst.

Koteng sier følgende om det som har skjedd denne sesongen:

– Vi hadde en veldig fin oppkjøring. Så kom koronaen, og så ble det ikke så bra. Eirik fikk vanskeligheter med å tilføre ny energi til gruppa.

(©NTB)