Nå slutter den omstridte toppbyråkraten hos rådmannen

Nyheter: Erlend Moen fikk ikke jobben som kommunalsjef for skole i Trondheim kommune. Nå blir han rektor på en ungdomsskole i Skaun.

Moen forlater jobben som gruppeleder for skole i rådmannens fagstab, etter at det ble kjent at han fikk avslag på søknaden om å bli kommunalsjef med ansvar for 57 skoler i Trondheim.

Moen har vært høyt profilert som mobbeekspert i media og skrev blant annet en bok om temaet i 2013.

Det siste året har Moen fått hard medfart i sosiale medier. I et leserinnlegg i trondheim24, som ble lest av 20.000 personer, ble det blant annet ble hevdet at Moen ikke grep inn i en sak der en lærer ved Bispehaugen skole skal ha mobbet flere skolebarn i en årrekke.

Moen, ble også politianmeldt sammen med flere kommunetopper, med påstand om at de ved å ikke gripe inne, brøt Opplæringsloven.

Rådmann Morten Wolden avviste påstandene på vegne av Moen og uttalte blant annet følgende til trondheim24:

– Trondheim kommune har brukt store ressurser på å etterprøve påstandene, uten at kommunen så langt har funnet noe som tilnærmelsesvis verifiserer påstandene.

Trondheim24 er imidlertid kjent med at det i ettertid av denne uttalelsen er igangsatt nye undersøkelser for å komme til bunns i den betente saken.

LES INNLEGGET HER

– Jeg har i flere år prøvd og stoppe en lærer som mobbet og plaget skolebarn

Rådmann Morten Wolden klaget imidlertid publiseringen av leserinnlegget inn for Pressens Faglige Utvalg og hevdet deler av leserinnlegget var usakelig og stigmatiserende.

– Et dramatisk skritt, uttalte rådmannen på sosiale medier om klagesaken.

PFU konkluderte med at selve innholdet i leserinnlegget var innenfor god presseskikk, men Trondheim24.no fikk kritikk for at tittelen på leserinnlegget ikke hadde tilstrekkelig dekning i teksten.

Les uttalelsen fra PFU her

Til Adresseavisen (BAK BETALINGSMUR) sier Moen dette om hvordan den harde kritikken har påvirket ham:

– Når noen opplever at unger ikke har det bra på skolen er det sårt, skjørt og ektefølt engasjement. Folk føler at systemet svikter. Også denne saken minner oss på hvor vanskelig det er. Elever og foreldre er veldig sårbare. Det finnes ikke fasit på rett og galt og det er heller ikke en kjapp løsning på slike problemer, sier Moen, som understreker at saken er grundig undersøkt internt.

Han uttaler videre til Adresseavisen at han heller ikke en formell del av klagesaken:

– Det kan være ubehagelig at noen bærer et slags nag til meg, men anklagene mot meg er noe jeg har forsonet meg med. Jeg er en tydelig og synlig del av systemet og har fått høre det. Det er noe jeg må akseptere og jeg er ikke offer for noe, sier Moen til Adresseavisen.