Jette Christensen: Smertefullt å lese innleggene til unge Ap-kvinner

Nyheter: Jette Christensen (Ap) mener at skildringene fra Ap-kvinner etter at valgkomiteen i Trøndelag innstilte Trond Giske som ny fylkesleder, er smertefulle å lese.

annonse

Nå haster det om du vil sikre deg billetter til de beste konsertene på Stormfestivalen

– Innleggene som har kommet de siste dagene, er bare smertefulle å lese. De, og reaksjonene på dem, er viktige. Ikke fordi de forteller om personer, men sier noe om kultur, sier Christensen til NRK.

LES MER: MENER GISKE FÅR TOPPVERV FOR TIDLIG

Hun sikter til Sunniva Andreassen og Ellen Reitans utspill og skildringer etter at Giske mandag ble innstilt som ny fylkesleder i Trøndelag to og et halvt år etter at han trakk seg fra alle verv etter flere varslingssaker mot han.

I et innlegg på nettstedet Trønderdebatt tar tidligere AUF-leder i Trondheim, Ellen Reitan, et oppgjør med ukultur i Trondheim og Trøndelag Ap og skriver at det er «utallige situasjoner jeg burde varslet om».

– Det gjør vondt å lese i kommentarfeltene hvordan de blir møtt med mistro. Det er ikke de som sier ifra om et problem, som er problemet, sier Christensen.

Ap-politikeren som i 2021 har sittet på Stortinget i tolv år, gjorde det tidligere i år klart at hun ikke ønsker gjenvalg til Stortinget.

(©NTB)