14 kule ting du kan gjøre i 1. mai-helga

Nyheter: Bøndene kommer til byen med godsaker, musikk, dans og arbeidernes dag. Ut og bruk byen!

PS. Guiden er produsert av midtbyen.no

Festival
1. Dansens Dager 2017
27.- 29. april

Lørdag 29. april feires dansens dag over hele verden. Merkedagen ble innstiftet av FN-organet Unesco i 1982 for å feire dans i alle former – både som kunstnerisk uttrykk og sosial hendelse. Dans utøves på tvers av alle politiske, kulturelle og etniske forskjeller. DansiT – Dansekunst i Trondheim og Midt-Norge og Teaterhuset Avant Garden feirer Dansens Dager med en fullspekket minifestival.
Deltakerne er i alle aldre og på alle dansetekniske nivåer. I tillegg til forestillinger får du faglig innhold med fokus på dansehistorie og kritikk, workshops, prisutdeling i dansefilmkonkurransen 60secondsdance, dans i byrommet, arrangementet Åpen Scene for Dans, et lettforståelig foredrag om dansens historie, og kanskje en overraskelse eller to. Les mer

Åpningsfest på Skuret på Fosenkaia 30 april! Les mer her  (annonse)

Fredag
2. Edvard Hoem – litterær jazzklubb
Litteraturhuset, Sellanraa 19.00

Har du lest Edvard Hoems storslåtte slektshistorie i romanform? Hvis ikke, har du helt sikkert hørt om bøkene. Hint: Slåttekar i himmelen, Bror din på prærien og Land ingen har sett. Om den siste boka skrev VGs anmelder; «Romanen er på over 400 sider, men føles likevel for kort.». Litterær jazzklubb med Edvard Hoem og John Pål Inderberg Trio gir deg slåttekarer og prærieliv når forfatteren leser fra bøkene mens John Pål Inderberg Trio spiller slåtter og polser inspirert av Oline Sofie Bakkom og amerikanske jazzlåtar som har utvandret fra prærien til Trøndelag. Les mer
Fredag
3. Soup  Konsert
Byscenen 21.00. Dørene åpner kl 20:00

Soup entrer Byscenen med sitt sjette studioalbum i bagasjen. Låtmaterialet ble prøvekjørt i liveform under årets Trondheim Calling, et materiale som det, ifølge Adresseavisens Vegard Enlid, er grunn til å «glede seg fryktelig til».
Det går gjerne et par år mellom hver gang SOUP spiller i Trondheim, så her er det ingen grunn til å bli sittende på gjerdet!
Aldersgrense 18 år Les mer

Lørdag
4. Bondens marked
Torvet 11.00 – 16.00


Bøndene er tilbake i byen med sine beste varer, og denne gangen er det meldt knallvær!
På Bondens marked kjøper du maten direkte fra produsenten! Du får en unik vare hvor opprinnelse, kvalitet og smak står i sentrum. Kjøttet kommer fra egne dyr, bærene er høstet selv og brødet er bakt i egen ovn. Fordi det er produsenten selv som står for salget, kan du få all den informasjon du ønsker deg om produktet. Les mer

Lørdag
5. CrotonicX: Darkmatters. Dans. Performance

Tordenskioldsparken 13.00 – 23.00
I forbindelse med Dansens Dager Lørdag 29 april kl 13:00-23:00 inviterer CrotonicX til «DARKMATTERS» en 10 timers ritual performance i grenselandet mellom seremoni og scenekunst i Tordenskioldsparken i Trondheim.
Les mer

Lørdag
6. The Valley – Av Inga & Rósa. Dans
Teaterhuset Avant Garden 18.00

De islandske dansekunstnerne Rósa Ómarsdóttir & Inga Huld Hákonardóttir serverer en forestilling som balanserer på grensen mellom det naturlige og det kunstige. De leker mellom forholdet mellom lyder, objekter og bevegelser. Og spør samtidig: Hvem er det egentlig som kontrollerer hvem? I deres verden av mekaniske mennesker, organiske maskiner, kunstig natur og syntetiske hager tåkelegges skillet mellom det ekte og falske – og tvetydigheten siver frem.
Forestillingen er en del av minifestivalen Dansens Dager 2017 og vises bare denne kvelden. Les mer

Lørdag
7. Rockheimkunnskap: Folque. Konsert
Rockheim 20.00. Dørene åpner 19.30

I 2014 og 2015 spilte det norske folkrockbandet Folque to sagnomsuste comeback-konserter på Rockefeller og John Dee. Publikum har ropt på mer i tiden som har gått siden, og derfor gjør Folque 2 eksklusive intimkonserter i 2017: lørdag 25. mars på John DEE i Oslo og lørdag 29. april på Rockheim i Trondheim.
70-tallets mystiske slør henger tungt over bandets historie, som innbefatter små og store opplevelser; produsenter med dekknavn, heseblesende reiser, forsvinninger, oppløsninger, gjenforeninger, konsertfiaskoer og suksesser med stjernestatus på svenske festivaler. Les mer

Lørdag
8. Hvem er regionens beste improvisatører? Teater
Frimurerlogen 20.00

Tradisjonen tro arrangerer Improoperatørene Midtnorsk Mesterskap i Teatersport™ i Trondheim. De ledende og mest kjente av regionens improteaterlag braker sammen i en storslått kamp om dommernes og publikums gunst. Deltakerne må kjempe seg gjennom en kveld full av overraskelser, men hvor hardt de enn kjemper er det kun plass til ett vinnerlag. Hvem vil vise seg å være de morsomste, smarteste og kjappeste når det virkelig gjelder? Hvem kan skape teater som rører og behager? Hvem vil representere regionen i NM i Teatersport™ i september?! Kom og se selv! Les mer

Lørdag
9. How hard can it be? – Yaniv Cohen Dans
Studioscenen Trøndelag Teater 20.00

Danseforestilling møter dokumentarfilm møter et brennende politisk tema på på Trøndelag Teater (Foto: Trøndelag Teater, TRDevents)

Hva er det med Jerusalem? Og hvilket forhold har innbyggerne til sin egen symboltyngede by?
«How hard can it be» er en danseforestilling som møter en dokumentarfilm som møter et brennende politisk tema – og serverer det hele gjennom et filter av spaghetti-western-estetikk.
På scenen danser Yaniv Cohen og Asher Lev opp mot visningen av en dokumentarfilm om Jerusalem – laget av Cohen. I filmen spør han Jerusalems innbyggere hvorfor byen betyr så mye for dem. Med en grunnleggende tro på at humor kan rive murer og blottstille det menneskelige og absurde i traumatiske hendelser, kledd i det samme groteske språket som mediene bruker, er «How hard can it be?» en nølende kjærlighetserklæring til Jerusalem, symbolenes by.
Forestillingen er en del av minifestivalen Dansens Dager 2017 og vises bare denne kvelden. Les mer

Lørdag
10. Chontaraz + Hypermass Konsert
Byscenen 21:00 (Dørene åpner kl. 20:00)

Ta et dykk ned i Chontaraz sin verden. Det nye Trondheimsbandet ga nylig ut det kritikerroste albumet «Rondamauh», et episk metallprosjekt, hvor de tar deg med til en post-apokalyptisk fremtid, i år 2068.
Inspirert av band som Rammstein, In Flames, Sabaton og Dimmu Borgir, tar de deg med på en musikalsk reise med den mystiske frontfiguren Chontaraz i spissen. Ikke bare har de skapt en egen verden, men også et eget språk, som kommer frem i deler av musikken!
Support: Hypermass
Det unge og lovende metallbandet, som nylig vant den lokale finalen i Wacken Metal Battle.
Les mer

Søndag
11. RAW Sommeravslutning Med danseshow, jam og battle
Olavshallen 12.00 og 17.30

RAW Dance Studio avslutter vårsemesteret med en forestilling hvor alle danseklassene har hvert sitt dansenummer. Forestillingen går 2 ganger denne dagen og i tiden mellom forestillingene blir det arrangert en danse-battle, med DJ, Host og dommere.
Les mer

Søndag
12. Kulturkræsj Konsert. Dans. Ungdom. Rusfritt.
Kultursenteret ISAK 18.00 


Natt til 1.mai inviteres du til Kulturkræsj på Kultursenteret ISAK!
De lover deg fete konsertopplevelser, muligheten til å lære folkedanser fra hele verden, shake løs eller bare henge med venner. Band som spiller: Deadline, Gnukk, Reckless Souls, Bullet proof Alpakka, Elise og Lars, I´m Tom og Hurry Up, Relax. Eventen er rusfri og gratis. Les mer

Søndag
13. Fish Story Konsert
Ni Muser 19.00 

Fish Story, en kvartett med en av de mest klassiske besetningene til frijazz. Med et arsenal av energirike og morsomme melodier vil kvartetten fortsette tradisjonen til Don Cherry, Eric Dolphy, William Parker og Masada Quartet. Fish Story er tradisjonell frijazz, spilt av unge, friske og sterke musikere.
Erling Skorpen – trompet, Julia Wiklund – saxofon, Alexander Riris – bass og Ingvald Vassbø – trommer.
Inngang: 150,- / 100,- kontant eller Vipps i døra Les mer

Mandag
14. Markering av 1. mai 2017


LO i Trondheim oppfordrer til å mobilisere, møte opp, gå i demon­stra­sjons­toget og vise at dagen er levende og nødvendig.
Det er 24 forhåndsmeldte paroler. Øverst står frihet, likhet og et folkestyrt sosialistisk Norge, og bekjempelse av antisemittisme og islam-hat.
Her er noen høydepunkter fra programmet:

Kl. 11.50 Kransenedleggelse ved minnesmerket etter 22. juli i Tor­denskioldsparken. Tale ved Hanne Moe Bjørnbet, leder for Trondheim Arbeiderparti. Appell ved Mathea Pedersen, leder for Trondheim AUF. Musikk ved Bispehaugen Ungdomskorps.

Kl. 12.00 Katedralskolen – oppstilling av demonstrasjons­toget

Kl. 12.15 Musikk ved Ranheim Musikkforening.

Kl. 13.00 Avmarsj: Katedralskolens gårdsplass – Munkegata – Erling Skakkes gate – Kjøpmannsgata – Olav Tryggva­sons gate – Munkegata – Tovet. Musikk: 8 korps.

Kl. 14.00 Folkemøte. Taler v/ Mimmi Kvisvik, for­bundsleder FO, Lars Haltbrekken, SVs 1. kandidat S-Trøndelag, Ragna Vorkinnslien, Rødts 1. kandidat S-Trøndelag og Karianne Tung, stortingsrepr. AP. Strind­heim Janitsjar. Sosialistisk Kor i Trondheim. Dirigent: Lena Hanssen.
Les mer

Trenger du flere tips? De fleste arrangementene er hentet fra trdevents.no