– Hele området er en ukjent perle i byen som vi håper at enda flere nå vil oppdage, forteller bookingansvarlig Sveinung Sundli.

Sammen med Thea Nossen og de andre på Kafé Skuret og Troll  Restaurant inviterer han alle med et hjerte for byen til mat, musikk, selskaper og god stemning på Fosenkaia i sommer.

Sjekk hele konsertprogrammet her

Urban kystkultur

Bare 100 meter fra Sentralstasjonen ligger det gule båtskuret som gjennom hele den trønderske sommeren forvandles til et av Trondheims mest særpregede serveringssteder.

Gjengen på Kafé Skuret ønsker velkommen til sommersesongen på Fosenkaia. Her representert ved fra venstre Thea Nossen, Christian Lian, Anette Beyer og Johan Terje Lines.

Etter at de overtok driften fra Kystlaget, har de satt seg fore å gi publikum en ekte opplevelse av kyst- og handelsbyen Trondheim. Og ikke minst: De vil gi noe tilbake til en historisk del av byen som lenge har gått litt i glemmeboka.

– Fosenkaia og Kanalen er en ukjent perle som vi håper at enda flere nå vil oppdage, sier bookingansvarlig Sveinung Sundli.

Heidundrende festival

Åpningskonserten gikk av stabelen søndag 30. april, og den var det bandet Cacadou som stod for.

«Et femmanns altcountryband med utspring i flatbygdene på Hedmarken», heter det i omtalen av konserten.

–En durabelig åpningsfest. Cacadou er et fantastisk liveband som fikk frem dansefoten til både fotløse pirater og gamle bestemødre! sier Sveinung.

Når konsertsesongen på Skuret er skikkelig i gang vil det også her bli eget spise – og drikkekart for sultne og tørste gjester.

Med et svært innholdsrikt konsertprogram og mer enn 30 konserter i alt, ligger det an til en heidundrende festivalsommer ved elveleiet, midt i sentrum.

–Skuret er kjent for å ha god takhøyde, også under konsertene, her er det rom for alle og enhver, og den gode stemninga er det publikum som skaper sammen

–For første gang i historien blir det rekordmange konserter over en lengre periode. Vi holder på helt til i starten av september!

Bare i mai blir det ni konserter, mens det i juni legges opp opp til hele 11 konserter i det Trondheim for fullt går inn i sommermodus.

Sjekk hele konsertprogrammet her

–Noen av dem begynner å bli utsolgt allerede, så her er det bare å hive seg rundt, sier Sveinung.

Artister i alle sjangre

Den tidligere bareieren, festivalsjefen og musikeren i Gåte har jobbet mye med bookingen av artister og er veldig stolt av det de nå snart skal i gang med.

–Skuret er kjent for å ha god takhøyde, også under konsertene, her er det rom for alle og enhver, og den gode stemninga er det publikum som skaper sammen, understreker han.

Artistene spenner fra visesang og hardrock til folkemusikk og pop, og to svenske publikumsfavoritter er også på konsertplakaten.

Oscar Danielsson som spilte på samme sted i juli i fjor, kommer tilbake til Skuret allerede i neste uke når han spiller solo med kassegitaren fredag 5.mai.

Også Jämtlands store helter, folkrockbandet Hoven Droven, kommer. Konserten med dem finner sted torsdag 25.mai.

Motorpsykkel, Tommy Tokyo, Charlotte Audestad, Anders Jektvik, Marit Larsen, og Bendik er noen av artistene som er booket denne sesongen.

Avslutningskonserten med Trondheimsbandet Johndoe i august ble raskt utsolgt, men nå har de satt opp en ekstrakonsert 8.september.

Sveinung snakker både på innpust og utpust og bobler nesten over av lovord for en sommer som egentlig bare kan oppsummeres med noen få ord:

–Vi glær oss! Kom!

I godt selskap

–Vi har et kjempegodt samarbeid med ivrige ildsjeler i Kystlaget, de sørger alltid for god stemning på fine dager her nede, sier Sveinung og sender samtidig ros til huseier Trondheim Havn og andre gode støttespillere.

Det er også mulig å leie selskapslokaler i de unike lokalene, forteller Thea Nossen, driftssansvarlig på Kafé Skuret.

–Vår lune salong er ypperlig for lukkede lag fra 12-50 personer og kan brukes til alt fra sommerfeiringer og bursdager til konfirmasjoner, barnedåper og firmafester.

Nå setter han sin lit til at enda flere trøndere og tilreisende gjester vil kjenne sin besøkelsestid til en bydel som fortjener å få nytt liv.

–Og så må du ikke glemme Fløttmainnen da, for tjue kroner per person kan du ro hele selskapet over kanalen og komme hit sjøveien, bare det er jo en uforglemmelig opplevelse, sier Thea.

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre