Teknobedrift på Byneset gjør det bra i Asia

sponset sak: Petters Marine Hydraulics på Byneset leverer hydraulikk og utstyr til båter over hele verden.

I verkstedhallen hos Petter’s Marine Hydraulics (PMH) gjelder det å være stødig på hånden. Her blir hardt stål omformet til thrustere, kapstaner og vinsjer. Hydraulikk, elektronikk og mekanikk forenes til teknologi og produkter som etterspørres av skipsindistrien over hele verden.

– Vi ser at markedet i økende grad etterspør det vi produserer. Vi tilbyr produkter og kompetanse på samme sted, noe som oppleves positivt, sier avdelingsleder Jon Terje Knudsen, i en pressemelding.

Sist tilgjengelige regnskapstall viser at PMH,  går så det suser. Bedriften, som i hovedsak eies av den driftige gründerfamilien Haugrønning, omsatte for drøyt 90 millioner kroner i 2013. Resultat før skatt endte på vel 2,7 mill.

Sjekk regnskapstallene her

Ettertraktet i Asia

Fra fabrikken på «lille Byneset» når de ut til kunder på verdensbasis. De største motorene med thrustere blir tatt godt imot i sørligere deler av verden.

– Norsk kvalitet, moderne løsninger og teknologi er spesielt populært i Asia. Priser og kompetanse oppleves attraktive. Vi mottar flere etterspørsler om ekstra assistanse. Nylig var vi behjelpelige med driftsettelse av en større båt i Kina, forteller Jon Terje.

Med Parker Store i kjelleretasjen, kan selskapet også skilte med distribusjon av Parker Premium produkter i Nord- og Sør-Trøndelag.

PMH har flere underleverandører og samarbeider blant annet med Sintef. Her er videreutvikling av posisjoneringssystemet KP i fokus. Systemet er egenutviklet av gutta på huset. Skreddersydde produkter er i vinden som aldri før, noe PMH kontinuerlig jobber med.

– Det er viktig å levere det markedet etterspør. Vi ønsker ikke å påtvinge noen produktene våre, men er opptatt av et godt samspill med kundene, legger han til.

Spesialtilpasset

Det svenske Sjöfartsvärket, er blant kundene som benytter seg av skreddersydde løsninger. Levereringene har blant annet bestått av avansert vinsjstyring og en kraftig ramstokk.

Bruken er tilpasset arbeidsbåter som kontrollerer bunnforholdet i havneområdene.

– Utfordringene er ofte mudder på havbunnen. Ramstokken ble utstyrt med kamera og avansert måleutstyr. Med spesialtilpasset vinsjstyring kunne hele prosessen fjernstyres.

– Ramstokken ble heiset opp og ned, samtidig som den hadde stabilitet, sier Jon Terje engasjert.

– Vi ser frem til å fortsette veksten på en kontrollert måte. Det gjelder å rigge seg til for fremtiden, avslutter Jon Terje.