Grilstad tok tre gull i kjøtt-NM

sponset sak: Grilstad AS fikk tre gull og totalt åtte medaljer da Kjøtt- og fjørfebransjen kåret årets beste kjøttprodukter torsdag.

Både klassikeren Gullsalami og nykomlingen Salsiccia Pizzatopping tok gull i spekepølser. Tind Godt Modna spekeskinke tok gull i den gjeve klassen for skivet spekekjøtt:

– Jeg er ekstra stolt over de sterke fagmiljøene vi har både på Stranda og på Ranheim i Trondheim, som begge viser at de kjemper helt i toppen på kvalitet, sier konsernsjef Jørgen Wiig i en pressemelding.

Strandamør snacks og Italiana salami tok sølv i sine klasser mens både Trønderfår, Pizzasalami og Tind Copa tok bronse. Samlet tok Grilstad hjem flest medaljer innen spekevarer.

Det ypperste av norsk spekemat

– Det er ekstra gledelig å se at vi kan hevde oss helt i teten med tre så forskjellige produkter, sier Ragnar Johansen, marketing og innovasjonsdirektør i Grilstad.

– Tind Godt Modna representerer det aller ypperste av norsk spekemat og var dermed kanskje ingen overraskelse. Gullsalami derimot, er et utpreget hverdagsprodukt som har preget nordmenns frokostbord i generasjoner. Og jammen vant ikke helt nye og ungdommelige Salsiccia Pizzatopping også. Tre vinnere med helt forskjellig profil, sier Johansen.

NM i kjøtt er en prestisjetung fagkonkurranse der flere hundre påmeldte produkter blir blindtestet av fagdommere i flere runder. Konkurransen hadde klasser for spekevarer og pølser. Årets arrangement ble forsinket på grunn av Korona-situasjonen og gikk uten publikum i salen. Juryens bedømmelse har likevel vært like grundig som vanlig.

Konsernsjef Jørgen Wiig mener prisdrysset er et resultat av kvalitetsbeviste medarbeidere som legger sin ære i å produsere gode produkter. Foto: Grilstad.