– Blir ikke vanskelig for Bendter å finne seg ny arbeidsgiver

RBK: Det blir ikke vanskelig for Nicklas Bendtner å finne seg en ny arbeidsgiver når Rosenborg lar ham gå i sommer, tror tidligere landslagssjef Morten Olsen.

Olsen ga Bendtner landslagsdebut i 2006 og hadde spissrebellen under vingene i flere år som Danmark-sjef.

Han mener det fortsatt finnes en viss interesse for Bendtner ute i Fotball-Europa.

– Det tror jeg absolutt. Profesjonell fotball handler selvsagt om det sportslige, men også om det økonomiske, om timingen og hvor dyr spilleren er. Det er mange forskjellige komponenter, men jeg tror Nicklas vil være spennende for visse klubber, sier Olsen til det danske nyhetsbyrået Ritzau.

Forsvinner fra Lerkendal

Torsdag bekreftet Rosenborgs ledelse at Bendtner forsvinner fra Lerkendal i sommerens overgangsvindu. 31-åringen har fått lite spilletid i Eliteserien i år, og det har vært mange spekulasjoner de siste ukene om hvorvidt Bendtners framtid ligger hos RBK.

Olsen mener at Bendtner er i en alder der han må vurdere hvor mye energi han vil legge i fotballkarrieren videre.

– I den alderen han er i nå, vil det alltid bli stilt spørsmål om hvor han er akkurat nå. Og det har ikke så mye å gjøre med situasjonen i Rosenborg.

– Jeg tror det handler om spilleren og hvordan situasjonen hans er med tanke på skader og om han har lyst til å fortsette å trene hardt. For det kreves i toppfotballen i disse dager. Du må holde deg i form, sier trenerveteranen.

(©NTB)