Vaksineringen i Trondheim blir betydelig forsinket

Nyheter: Vaksineringen i Trondheim blir betydelig forsinket, blant annet etter at flere vaksiner er satt på vent. Kommunen tror de vil vaksinere til langt ut på høsten.

I januar sa Trondheim kommune at de skulle vaksinere 150.000 personer fram til sankthans. Den gang var forventningen at kommunen skulle motta 300.000 vaksinedoser.

Det er fulle hus for tiden, og vi anbefaler sterkt å booke bord på forhånd! Dessverre må vi ofte avvise hyggelige gjester i døren. Ring oss mer enn gjerne, eller send en mail til booking@trollrestaurant.no 😃

Posted by Troll on Måndag 19. juli 2021

Mye har skjedd

– Sånn blir det ikke, sa kommunedirektør Morten Wolden på en pressekonferanse fredag.

Han pekte på at det har skjedd mye siden den gang.

– AstraZeneca er satt på vent, Johnson & Johnson er satt på vent, og det er ikke minst innført en skjevfordeling av vaksiner for å ta unna det største smittetrykket på Østlandet.

– Men jeg kan garantere at vi vil sette alle vaksinene som kommer til Trondheim samme uke de kommer, sa Wolden.

Godt utover høsten

Prosjektleder for vaksineringen i Trondheim, Helge Garåsen, sier at det ikke er noen tvil om at det blir forsinkelser dersom det ikke kommer nye forsendelser av vaksine.

– Jeg forventer at vi driver å vaksinerer godt utover høsten for å få full dekning i Trondheim, sa Garåsen.

I Trondheim har så langt 31.747 personer (19,3 prosent) av alle over 18 år blitt vaksinert med første dose av koronavaksinen. 9.518 personer (5,8 prosent) har fått andre dose.