– Kan være siste gang barn i Trondheim får oppleve Luftforsvarets musikkorps

Nyheter: Barnekonsertene på Rockheim i helga kan bli de aller siste for de 28 heltidsansatte musikerne i byens militærkorps.

Idag fikk Luftforsvarets musikkorps Sør-Trøndelag fylkeskommunes kulturpris. Korpset får prisen for sitt arbeid med å skape et godt forhold mellom regionens forsvar og det sivile samfunnet.

I årevis har de vært en viktig del av bybildet i Trondheim, blant annet med sine mange konserter for barn. For tida er korpset inne i en svært aktiv periode for musikerne. De har delt opp korpset i mindre kammergrupper og skal på turne med forestillingene «Elle melle tellekorpset» og «Tre tøffe trommiser». Tilsammen  blir det 51 forestillinger i løpet av åtte dager. Lørdag spiller de for barn på Rockheim.

–Disse konsertene er populære for de minste barna mellom to og seks år, men jeg kan love at det er gøy for de voksne også!

Det forteller Unni Skoglund, presseansvarlig i Luftforsvarets musikkorps.

«Elle melle tellekorpset» handler om et tellekorps som er veldig glad i å telle  – og spille. De kan i hvert fall telle til fem, og de kan mange sanger om tall, heter det i programmet.

– En liten kylling, to katter på et bord og tre små  kinesere er noen av barnesangene som spilles og synges i denne konsertforestillingen, og det  sanger som barna har et forhold til – derfor blir det alltig god stemning i salen, sier Skoglund.

I tillegg til de kjente barnesangene får publikum høre fortellinger om alle tallene og musikk fra de ulike instrumentene.

Mens  musikerne er på turne henger det en mer alvorlig bekymring over administrasjonen i korpset. Luftforsvarets musikkorps har nok en gang blitt foreslått nedlagt. Fredag 4. november legger Stortingets forsvarskomité fram sin
innstilling til langtidsplan for Forsvaret.

–Hvis regjeringens forslag til langtidsplan går igjennom så vil alle slike konserttilbud  
fra Forsvarets musikk forsvinne for godt, forteller Skoglund.

Barnekonsertene i helga spilles kl. 12 og kl. 13 på Rockheim.

Luftforsvarets musikkorps er Midt-Norges eneste profesjonelle korps, og ett av Forsvarets fem profesjonelle korps. Korpset fikk sin tilknytting til Luftforsvaret i 2006, men viderefører en nesten 200 år gammel historie med militærmusikk i Trondheim. Korpset har en høy konsertaktivitet gjennom året, både for Forsvaret og det sivile publikum.