SLIK VIL STUDENTENE SETTE TRE NYE VERDENSREKORDER

Nyheter: 2000 deltakere skal løpe sammenhengende i 35 døgn for å markere UKAs 100-årsjubileum.

5. oktober klokka 00.00 starter et historisk rekordforsøk i Trondheim: UKA Rundt skal markere at Norges største kulturfestival i år fyller 100 år.

Et stafettlag, bestående av rundt 2000 unike deltakere, skal løpe sammenhengende i 35 døgn.

Vil du være med?

Det er frivillige studenter og innbyggere som skal danne stafettlaget, og nå håper UKA-gjengen på å samle nok personer, til å klare å sette ny rekord.

Et liknende løp ble gjennomført under UKA-77. Da ble det løpt sammenhengende i 33 døgn, en rekord som kom i Guinness rekordbok.

–  UKA fyller 100 år i år, og med vår visjon om å skape historie, vil det å slå tre verdensrekorder virkelig skape verdenshistorie, forteller UKE- sjef Martin Næss i en pressemelding.

5. oktober klokka 00.00 starter et historisk rekordforsøk i Trondheim ved navn UKA Rundt. Et stafettlag, bestående av rundt 2000 unike deltakere, skal løpe sammenhengende i 35 døgn for å markere UKAs 100-årsjubileum.

–Hvis UKA Rundt lykkes, vil vi kunne ta tre verdensrekorder; flest antall deltakere på et stafettlag, lengste sammenhengende idrettsarrangement og lengste distanse tilbakelagt for et stafettlag! sier Næss.

Allerede nå kan man melde interesse for å delta på det historiske rekordforsøket, via Facebook-arrangementet til UKA Rundt.

Det er studentens eget idrettslag, NTNUI, som  har tatt initiativ til rekordforsøket.

Startskuddet for stafetten går samtidig som årets UKE-navn blir annonsert, og dette vil også markere starten for hele UKA-17.

–  Vi sikter på å slå rekorden fra 1977 med i alle fall et par døgn. Det er selvsagt nokså ambisiøst, men vi tror Trondheims befolkning er sporty nok til å gjennomføre, sier Katrine Hegg, prosjektansvarlig for UKA Rundt.

Bilder fra UKA-77, forrige gang en liknende rekord ble gjennomført. Foto: Tore Gulli, prosjektleder for UKA Rundt i 1977.