Trondheims bruneste pub tar et krafttak for folk som sliter

Nyheter: 14 band på 14 timer. Musikerne tar ikke honorar og de ansatte jobber gratis til inntekt for Omsorgskafeen.

Kafé Larsen er intet midre enn en pubinstitusjon i Trondheim: I 70 år har kafeén vært et samlingssted for byens brune klientell. Her er det ingen som ser skjevt på deg om du hiver innpå tre-fire halvlitere tidlig på dagen.

Men Kafé Larsen er ikke bare et vannhull: Opp gjennom årene har kafeen også sluppet til lokale musikere, og det siste året er det arrangert Whisky-kvelder med høyt faglig nivå.

Men lørdag fra klokka 1200-0200 er det Omsorgskafeen og ildsjelen Walter Jarwson som gjelder – mannen som i sin tid etablerte matbussen som kjørte rundt til byens trengende med matpakker.

Frivillighet

Tiltaket ble etterhvert «bofast» og er i dag kjent som Omsorgskafeén Trondheim. Her gis tilbud om sosialt felleskap og gratis middag i varme lokaler til hjemløse og rusmisbrukere:

Sjekk programmet her 

– Omsorgskafeén gir mat, omsorg og varme til de som trenger det, og de leverer fortsatt ut mat til aleneforeldre og vanskeligstilte. Alt er basert på frivillighet, men de trenger medhjelpere og penger selvfølgelig. Kafé Larsen har jo sin historie, som en av de bruneste og eldste pubene i byen. Med tanke det klientellet vi har på dagtid så er det nok noen av de som har behov for omsorgskafeen. Så for oss er det en naturlig ting å gjøre – å støtte opp under arbeidet til Omsorgskafeen, sier barsjef  Veronica Gaare til trondheim24.no.

Varme

For Kafé Larsen er lørdagens veldedighetsarrangement det tredje i rekka, der pengene har gått til Omsorgskafeen:

– Jeg husker godt da jeg fikk en telefon med spørsmål om å jobbe på Kafé Larsen. Da jobbet jeg på Frimurerlogen. Først tenkte jeg at det var helt uaktuelt. Så var jeg der en onsdag. Noe mer koselig og menneskevarmt enn det du finner her, skal du lete lenge etter. Det finner du ikke på de «hvite» cafeéne i hvert fall, sier Gaare.