Trondheim ikke så stor klimaversting likevel

Nyheter: Trondheim ble i vår utpekt som klimaversting blant de norske kommunene. Nå erkjenner Miljødirektoratet at utslippstallene var gale.

Miljødirektoratet publiserte i april nye utslippstall for norske fylker og kommuner. Tallene viste en solid utslippssmell for Trondheim. Nå viser seg at de utslippstallene for Trondheim var feil, skriver Adresseavisen.

? Som annonsør i trondheim24.no bidrar Kremmern Fisk AS  til at vi kan produsere og dele lokale nyheter uten betalingsmur ?

Klimagass

Fra 2015 og til 2018 oppga Miljødirektoratet at klimagassutslippene økte med 10 prosent i Trondheim. I samme periode gikk utslippene ned 4 prosent på landsbasis.

De korrigerte tallene fra direktoratet viser at økningen bare var 5 prosent. Flere brukte de feilrapporterte klimatallene fra Trondheim som utgangspunkt for leserinnlegg, diskusjoner og debatter.

– Det er bra Miljødirektoratet har oppdatert tallene slik at kartet stemmer overens terrenget, sier Peder Egseth i Trondheim Høyre.

Egseth, som til daglig jobber som politisk rådgiver for statsminister Erna Solberg ved Statsministerens kontor, vil likevel ikke lette på kritikken av det rødgrønne styret i Trondheim.

– Tallene viser fortsatt at utslippene i Trondheim har økt kraftig under blant annet Rita Ottervik og MDG i perioden 2015–2018. Det er synd, sier han.

(©NTB)