Trondheim har avdekket smitte hos mange som ikke har symptomer

Nyheter: Det er den siste tiden oppdaget flere koronatilfeller i Trondheim hos personer uten symptomer. Samtidig ser kommunen at mange er uforsiktige i karantenetiden.

– Vi har avdekket smitte hos mange som ikke har symptomer, sa helse- og velferdsdirektør Helge Garåsen i Trondheim kommune på en pressekonferanse torsdag formiddag.

Etter å ha hatt lave smittetall gjennom høsten, har Trondheim de siste to ukene hatt en kraftig økning i smitten i kommunen.

? Som annonsør i trondheim24.no bidrar Kremmern Fisk AS  til at vi kan produsere og dele lokale nyheter uten betalingsmur ?

Jobber intensivt

Garåsen sier at smittesporerne i kommunen jobber intensivt.

– Vi har merket oss at folk har utrolig mange kontakter. De frekventerer flere spisesteder, treningssentre, idrettshaller og jobb, og den sosiale kontaktflaten er stor, så smittesporerne våre har en formidabel jobb når de skal følge opp dette. Vi ser også at det er flere som er uforsiktige i karantenetiden, sier han.

Onsdag ble det innført munnbindpåbud på offentlige steder i Trondheim.

14 nye koronasmittede i Trondheim

Onsdag ble det registrert 14 nye koronasmittede i Trondheim. Det er en nedgang på ti fra siste oppdatering.
Alle de smittede er i alderen 20 til 70 år, og ifølge kommunen har alle milde sykdomsforløp.

Elleve av de smittede har kjent nærkontakt, mens for to personer er smittekilden ennå ikke identifisert. Én person har fått smitten fra en kjent nærkontakt fra et rødt land.

Dagsverket Stavne – som er et arbeidsrettet rehabiliteringstiltak – er berørt av smitten, og ansatte og brukere er satt i karantene. Også flere skoler og barnehager er berørt av smitte.

Lørdag var det smitterekord i Trondheim, med 30 smittetilfeller.

Klokka 11 holder Trondheim kommune pressekonferanse om koronasituasjonen.

(©NTB)

(©NTB)