Trøndersk selskap skaffer raskt nett til områdene som er dumpet av de store aktørene

Nyheter: Den trønderske bredbåndsaktøren RealNett vil krige om kundene bevæpnet med radiobasert teknologi.

Bredbåndskunder i området Klæbu, Vassfjellet, Melhus og omegn går raskere tider i møte. Det trønderske selskapet RealNett skal benytte topp moderne teknologi for å bygge ut bredbånd i områder som ikke er
attraktive nok for bredbåndsgigantene. Ved hjelp av radiobasert teknologi skal høyhastighets-internett skytes luftveien inn til husstandene som ønsker høy hastighet og stabilitet, heter det i en pressemelding fra selskapet:

– Radiobasert bredbånd er både effektivt å bygge ut og stabilt i drift, så det er bare å glede seg til utbyggingen starter i januar 2020, sier daglig leder Robert Estenstad.

Investerer

RealNett AS skal investere over en million kroner til utbedring av både eksisterende og ny infrastruktur i området Klæbu, Vassfjellet og Melhus det kommende året:

– 11. oktober, overtok vi driften av stamnettet som distribuerer signalene ut til Vassfjellnett SA sine kunder, og betjening av kundene vil fra samme dato være vårt ansvar. Fra årsskiftet overtar RealNett AS også eierskapet til infrastrukturen, avslutter Estenstad.