Trønder (40) mente han var «psykolog» for stedatter (13). Nå er han dømt til fengsel i fem år for overgrep

Nyheter: En mann i 40-årene er dømt til fem år og tre måneders fengsel for overgrep mot sin stedatter. Han må også betale 200.000 i oppreisning til henne.

Ifølge dommen fra Sør-Trøndelag tingrett er det bevist utover en hver rimelig tvil at mannen ved minst ti ulike anledninger hadde seksuell omgang med den da 13 år gamle jenta i 2017. Det var jenta selv som fortalte sine foreldre om den seksuelle omgangen med stefaren. Hun opplevde det da ikke selv som overgrep, og har ifølge dommen hele tiden forklart at det seksuelle forholdet til stefaren var ønsket fra hennes side.

– Voldtekt

Ifølge dommen skal 40-åringen hatt seksuell kontakt som omfattet innføring av penis i fornærmedes munn. Retten finner det også bevist at tiltalte skal ha førsøkt å gjennomføre vaginalt samleie med 13-åringen uten å lykkes, da dette var for smertefullt for fornærmede. Det ble gjort forsøk med glidekrem, går det frem av dommen.

«Handlingen var like vel å regne som fullført voldtekt ved samleie i strafferettslig forstand, og ikke bare forsøk», heter det i dommen. Tiltalte har ikke erkjent straffeskyld for dette punktet.

– Bare kyssing

Tiltalte har erkjent kyssing på munnen ved 4 -5 anledninger og hevder hevder at han passivt lot henne kysse ham på munnen. Han har videre forklart at de har ligget i dobbeltsengen og at han holdt rundt henne uten at det skjedde noe mer. Tiltalte mener kyssene uansett ikke var å regne som seksuelle handlinger da de ikke var seksuelt motivert fra hans side. Han har forklart at kyssene var klønete fra stedatterens side og at han lot det skje fordi han trodde hun hadde godt av det psykisk sett, går det frem av dommen. I avhør har mannen forklart at han oppfattet seg som en slags psykolog for henne og hun betrodde seg til han om psykiske problemer.

Besøksforbud

Etter overgrepene ble kjent, ble mannen ilagt et besøksforbud mot jenta, som også inkluderte elektronisk kommunikasjon.

Han ble også dømt for brudd på dette, da han blant annet hadde en viss kontakt med henne på Facebook i ettertid.

Mannen erkjente ikke straffskyld for å ha hatt seksuell omgang med barn under 14 år, eller for å ha brutt besøksforbudet mot henne.