Trond Lykke varsler konsekvenser dersom Ringnes tukler med Dahls

Nyheter: Bunnpris-sjef Trond Lykke varsler «konsekvenser» dersom produksjonen av Dahls-øl flyttes eller opphører, men mener boikott kan føre til nedleggelse av all ølproduksjon.

Det kommer fram i et svar fra Trond Lykke, som er offentliggjort på en Facebookside til støtte for Dahls Bryggeri. Der gir Bunnpris-sjefen uttrykk for at han synes utviklingen er «trist»:

– Boikott kan føre til nedleggelse

– Det er svært trist å se utviklingen på Dahls, men begynner vi å boikotte og å oppfordre kundene til å boikotte Dahls/Ringnes vareutvalg er jeg svært redd for at det også kan føre til nedleggelse av ølproduksjonen i byen, for da vil Ringnes bli nødt til ytterligere å øke lønnsomheten. Samtidig som tapping av mineralvann kan opphøre tidligere enn slutten av 2015. Salg, lager og utkjøring kan også trues, skriver Lykke.

– Det beste vi kan gjøre er å fremme salget av Dahls pils. Det gjør vi ved at vi er den eneste butikkjede i Norge som markedsfører Dahls pils i alle sine forretninger. Riktignok med noen få unntak på steder vi ikke får til å selge det, skriver Lykke.

– Vi får krysse fingrene

Han påpeker at i Trøndelag har Dahls pils adskillig større plass en det har markedsandel i Bunnpris sine forretninger:

– Vi har varslet Ringnes tydelig om at deres varer vil bli nedprioritert dersom produksjon og tapping av Dahls pils i Trondheim opphører, mer kan vi dessverre ikke styre. Så får vi krysse fingrene å håpe og tro at tappingen av Dahls pils vil fortsette i Trondheim, skriver Trond Lykke.

– Har noen planer for Lysholmer

– Nedlegging eller flytting av ølproduksjonen er ikke en aktuell problemstilling for vårt vedkommende, så Lykkes uttalelser får stå for hans regning. Vi har vært tydelige på at vi skal rendyrke ølproduksjonen i Trondheim og skape et godt og lønnsomt bryggeri – noe vi har stor tro på at vi skal lykkes med, sier Nicolay Brusgaard, pressetalsmann i Ringnes, til Næringslivsavisa.

Næringslivsavisa kjenner til at en relansering av ølklassikeren «Lysholmer Spesial» til sommeren, inngår i planen om å rendyrke ølproduksjon i Trondheim:

– Vi har noen planer for Lysholmer ja, mer enn det ønsker jeg ikke å si på dette tidspunktet, avslutter Brusgaard.