Trine Skei Grande i avskjedstale: Nå er dere endelig kvitt meg

Nyheter: Venstre har vært min store kjærlighet, sa Trine Skei Grande da hun lørdag holdt sin siste tale som partileder for Venstre.

– Nå er dere endelig kvitt meg, sa hun spøkefullt da hun entret scenen på Venstres landsmøte på Gardermoen, til stående trampeklapp fra de nesten 200 delegatene.

Men Grande gjorde rask retrett.

– Nei da, dere blir ikke helt kvitt meg med det første. Jeg kommer alltid til å være med på laget. For dette partiet har vært mitt livs store kjærlighet. Å være leder for dette partiet har vært mitt livs største privilegium, sa Grande.

Ny ledelse

Senere lørdag skal Venstre velge en splitter ny partiledelse. Partiets valgkomité har enstemmig innstilt på Guri Melby som leder og Sveinung Rotevatn og Abid Raja som henholdsvis 1. og 2. nestleder. Det er lite som tyder på at det blir noen strid om dette på landsmøtet.

Partiet skal også vedta et nytt prinsipprogram, det første siden 2007. Blant tingene det er strid om, er om Venstre skal erklære seg som et ja-parti i EU-saken.

Grande har vært Venstre-leder i ti år og er dermed den fjerde lengstsittende lederen i Venstres historie. Ikke siden Bent Røiseland ga seg etter tolv år i 1964, har en Venstre-leder sittet så lenge.

(©NTB)