To siktet for vold mot barn: Barnet har livstruende skader og ligger på St. Olavs

Nyheter: Politiet har siktet to omsorgspersoner for vold mot et barn. Tilstanden til barnet, som er innlagt på St. Olavs hospital, er livstruende, opplyser politiet.

P.S. Oppdatert med siste utvikling klokken 16.31.

Politiet i Trøndelag etterforsker mulig vold mot et barn og har siktet to omsorgspersoner. Tilstanden til barnet er livstruende, opplyser politiet.
Politiet har startet etterforskning etter at de mandag 7. desember fikk melding fra sykehuset om at et barn ble innlagt med indre skader fredag 4. desember.

– På bakgrunn av de opplysningene vi fikk fra helsepersonell, besluttet politiet å starte etterforskning, sier Silje Noem, politiadvokat i Trøndelag politidistrikt, til NTB.

? Som annonsør i trondheim24.no bidrar Kremmern Fisk AS  til at vi kan produsere og dele lokale nyheter uten betalingsmur ?

Mistenker vold mot barn

Hun sier at Trøndelag politidistrikt har satt store ressurser på saken og at Kripos bidrar aktivt i etterforskningen.

– Alle saker som omhandler mulig vold mot barn, tar politiet svært alvorlig. Vi prioriterer saken høyt og har startet en bred etterforskning. Vi er i en tidlig fase og jobber med flere hypoteser, både at det kan være medisinske årsaker og påført skade, sier Noem.

Barnets tilstand er fremdeles livstruende, opplyser politiet. De pårørende blir tatt hånd om av kommunens kriseteam og politiets pårørendekontakt.

To siktet i saken

– Vi er i en tidlig fase i etterforskningen, så opplysninger om barnet og om de siktede vil vi ikke gå ut med nå, sier Noem.
To personer med relasjon til barnet er siktet i saken.

Politiet vil ikke kommentere innholdet i siktelsen, men fra berammingslisten i Inntrøndelag tingrett fremgår det at sakstema er grov mishandling med kroppskrenkelse i nære relasjoner

Fremstilles for varetektsfengsling

De to siktede blir fremstilt for varetektsfengsling i Inntrøndelag tingrett torsdag. Begrunnelsen er at politiet mener det er fare for bevisforspillelse.

Per Ove Sørholt er advokat for en mann som skal fremstilles for varetektsfengsling klokka 15 torsdag. Han sier til NTB at han ikke har snakket med klienten og at han ikke kan kommentere hvordan klienten stiller seg til siktelsen.

Den andre siktede fremstilles også for varetektsfengsling i fengslingsmøte torsdag. Advokat Theo Dretvik er oppnevnt som forsvarer.