To personer pågrepet etter skyting på Lademoen

Nyheter: Det skal dreie seg om en mann i slutten av 40-årene og en dame i begynnelsen av 30-årene som befant seg i nærheten av stedet.

To personer er pågrepet etter at en mann i slutten av 40-årene ble skutt på Lademoen i Trondheim natt til torsdag. Politiet leter etter ytterligere to personer.

En mann og en kvinne er pågrepet, opplyser påtaleansvarlig Bente Bøklepp i Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

– De var i nærheten og er siktet for medvirkning til grov kroppsskade. Vi er usikker på deres rolle – og om de har medvirket, sier hun.

Politiet leter i tillegg etter en annen mann og en kvinne. Begge er i 50-årene.

Politiet ber om tips

Politiet fikk klokken 02.37 natt til torsdag melding om at en mann i slutten av 40-årene var skutt på Lademoen i Trondheim. Mannen er ikke livstruende skadd. Han ble kjørt til St. Olavs hospital.

Politiet ønsker tips i saken, og alle observasjoner av personer og kjøretøy er av interesse.

Personer som har sett eller hørt noe mellom klokken 2 og 3 i området Anders Buens gate til Anton Kalvaas gate på Lademoen, bes melde fra.

Kjenninger av politiet

– Både fornærmede og gjerningspersoner er kjent for politiet fra før, sier operasjonsleder Ebbe Kimo i Trøndelag politidistrikt til NTB.

Politiet karakteriserer hendelsen som alvorlig.

– Det er gjennomført innledende avhør av den fornærmede, sier påtaleansvarlig Bente Bøklepp i Trøndelag politidistrikt i en pressemelding.

Bruker drone

Politiet vil ikke si hvor den fornærmede ble funnet.

Ifølge Adresseavisen gjorde politiet undersøkelser i en bygård torsdag morgen. Også krimteknikere var på plass, og de brukte også drone i området.

– Det er en relasjon mellom den fornærmede og gjerningsperson, sa operasjonsleder Anlaug Oseid i Trøndelag politidistrikt til avisen tidligere torsdag.

Politiet ble varslet om hendelsen av AMK.

(©NTB)