– Jeg synes vi vant fortjent

Nyheter: Aalesund tok tre svært viktige poeng i bunnstriden i Eliteserien etter å ha snudd 0-1 til 2-1 mot seriemester Rosenborg.

De nybakte seriemesterne fra Trondheimspilte langt under pari i store deler av kampen og gikk på et ubetydelig poengtap mot Aalesund.

For Aalesund var poengene langt ifra ubetydelige. De kan være forskjellen på videre spill i Eliteserien og spill i 1. divisjon neste sesong.

Seieren er lagets første siden 5-1-seieren mot Odd 25. juni. Siden den gang har laget spilt 13 kamper uten å ta tre poeng.

Den overraskende seieren søndag gjør at Trond Fredriksens mannskap klatrer til kvalifiseringsplass med to gjenstående serierunder. Laget har med 29 poeng ett poeng ned til Sogndal på nedrykk, mens Tromsø på trygg plass er fem poeng foran.

– Jeg synes vi vant helt fortjent. Dette var tre fortjente poeng til oss, oppsummerte Mustafa Abdellaoue til NTB etter kampen.

Det førende laget

Hans AaFK var det førende laget i store deler av kampen, men kom likevel under 0-1 i annenomgang etter et omdiskutert straffespark

Nicklas Bendtner jaget en ball, men gikk over ende inne i feltet etter å ha blitt satt under press av Adam Ørn Arnarson. Ut ifra reprisene kunne straffesparket tolkes som billig, men Svein Oddvar Moen pekte på straffemerket og ga gult kort til Arnarson for taklingen og til Andreas Lie for protester i etterkant.

Fra elleve meter var Bendtner sikker og målet gjør at dansken nå er toppscorer alene i Eliteserien med sine 18 mål, ett mer enn Ohi Omoijuanfo.

– Jeg ble forbanna over at de fikk straffe. Det var en billig straffe og tente meg bare enda mer. Det tror jeg også hele laget kjente på, sa «Mos» om straffesituasjonen.

Rosenborg tok over initiativet i kampen etter scoringen og virket å kontrollere seieren inn, men plutselig inviterte gavmilde trøndere Aalesund inn i kampen.

Snudde kampen

Først utlignet Abdellaoue til 1-1 etter 68 minutter. Greske Thanasis Papazoglou drev framover på venstrekanten og serverte «Mos» på tvers som satte ballen i nettet.

Aalesund tok igjen over føringen i kampen etter scoringen, mens Rosenborg ga bort ballen gang på gang som følge av enkle pasningsfeil.

Etter 75 minutter kom scoringen som sendte Aafk-fansen til himmels da Edwin Gyasi utfordret én mot én. Den fotrappe ghaneseren snurret rundt med Birger Meling før han sendte av gårde et skudd som gikk via Jørgen Skjelvik og i mål.

Kåre Ingebrigtsen gjorde umiddelbart grep og satte innpå Samuel Adegbenro og Jonathan Levi, men verken de eller noen andre RBK-spillere maktet å skape det helt store foran målet til Andreas Lie.

– Det var ikke slik vi ville feire. Det hadde vært deiligere med seier, men vi var ikke helt skjerpet, sa RBKs Anders Trondsen og fortsatte.

– Etter at vi fikk scoringen så det ut som vi trodde ting skulle gå av seg selv, og da er vi ikke bedre enn at Aalesund kommer inn igjen i kampen.