Ap-topp sykemeldt i to nye uker

Nyheter: Arbeiderpartiets gruppeleder i Trondheim, Geir Waage, er sykemeldt i to nye uker.

Waage har vært sykemeldt en tid av familiære årsaker. Nå har Kystadsaken kommet på toppen av dette, og Waage sier til NRK at han må forlenge sykemeldingen.

I går kjempet Waage en innbitt kamp for sin videre politiske karriere i flere møter med Arbeiderpartiet og politiske samarbeidspartnere, etter at hans rolle i Kystad-saken ble kjent.

Waage måtte blant annet forklare seg om kontakten med Rune Olsø før et avgjørende møte i bygningsrådet vedrørende Kystad.

Olsø uten tillit

Adresseavisen avslørte at det var Rune Olsø selv som hadde formulert forslag til merknad, selv om han var inhabil. Forslaget leverte Waage videre til Ap-gruppa som sitt eget,

Waage måtte også forklare seg om sin rolle i styret til Rune Olsøs eget selskap, Rokap, som skulle få 400 000 kroner av arbeidsgiveren sin Staur etter at avtalepunkt to i avtalen var innfridd – å få Kystad vekk fra grønn strek.

Forslaget som Waage leverte inn som sitt eget fikk altså direkte betydning for inntektene i selskapet han selv satt i styret i.

La seg flat

Waage la seg flat og beklaget, og Arbeiderpartiet konkluderte i går med at han fortsatt har partiets tillit.

Rune Olsø, derimot levnes liten tillit:

– Det er vanskelig å se for seg at han kan komme tilbake i noen fremtredende posisjoner i Ap igjen, sier Ottervik til Adresseavisen.