Dømt to ganger for svindel av sin egen mormor

Nyheter: Opprettet kort i bestemorens navn, shoppet og dro på tur til Thailand.

36-åringen forsøkte å ta opp et billån i bestemorens navn, ved å sende inn lånesøknad til DNB. Mannen søkte om 180.000 kroner, men lyktes ikke da en våken bankansatt tok kontakt med bestemoren.

Tiltalte erkjente i retten nylig at han sendte søknaden en natt mens han var på nattevakt, men hevdet at han hadde fått tillatelse fra mormoren sin til å søke om lån i hennes navn – noe retten ikke fant grunn til å feste lit til.

Ikke første gang

Det går også frem av den ferske dommen at tiltalte også tidligere er dømt for bedrageri mot sin egen mormor. 

I tillegg til forsøket på å ta opp et billån i mormorens navn, finner retten det også bevist ut over enhver rimelig tvil at tiltalte misbrukte mormorens visa-kort. Kortopplysningene ble dels benyttet til kjøp av varer på internett og dels til å overføre penger fra mormorens bankkonto til tiltaltes bankkonto ved hjelp av mobilappen MobilePay. Tiltalte trakk ved dette 28 449 kroner fra sin mormors bankkonto.

Trønderen var også tiltalt for bedrageri av mormoren knyttet til to kredittkort utstedt av DNB. Her ble det trukket nærmere 70.000 kroner, og noe av pengene ble brukt til en tur til Thailand.

Her ble mannen frifunnet for straff med henvisning til de strenge beviskravene i straffeloven. Men trønderen ble allikevel dømt til å betale erstatning til DNB tilsvarende dette beløpet, da beviskravet er svakere i erstatningssaker.

Mannen ble dømt til 45 dager i fengsel.

PS. Tiltalte ble tidligere i år dømt for grovt bedrageri og for å ha gitt uriktige opplysninger til offentlig myndighet. Dommen var sonet ferdig samme dag som rettssaken om svindelen av mormoren startet.