Sveriges største rockeikon til Pstereo

Nyheter: Pstereo-gjengen jobber på spreng med å booke artister til sommerens musikkeventyr på Marinen.

Frem til i dag så lista over bekreftede artister slik ut:  Aurora – Big Thief (US) – Cezinando – deLillos «fremfører Neste Sommer» – Kjartan Lauritzen  og  Sepultura (BR).
Nå er det imidlertid klart at Sveriges største rockeikon – Joakim Thåstrøm også blir å se og høre på elvebredden i sommer – i tillegg til Fieh og Mount Kimbie:

– Sveriges beste poet

– Som tidligere frontfigur i bandene Ebba Grön og Imperiet er artisten som et Skandinavisk rockikon å regne, og med en evig aktualitet fortsetter Thåström å smelle ut europablues – artistens varemerke gjennom fire tiår – skive etter skive, om mulig med økende kvalitet. Med hele tolv album randfulle av knakende godt låtmateriale på samvittigheten, kan man banne på at man forlater konserten fornøyd. Forbered deg på Sveriges beste poet på Marinen til sommeren, skriver Pstereo i pressemeldingen som ble sluppet i dag.

Men det er mer på gang: Intet mindre enn en norsk soulsensasjon, ifølge Pstereos velsmurte PR-maskineri, som presenterer Sofie «Fieh» på denne måten:

– Hun gikk fra å studere arabisk til å studere musikk, men hennes musikalske opprinnelse stammer fra tidligere tilbake enn som så. Musikklinja på videregående, låteksperimentering i GarageBand og gigs med venner har den dag i dag kulminert med Ukas Urørt-plassering på P3, Bylarm-opptreden og konserter landet rundt. Ut av intet slapp hun bangeren «Glu» som har resultert i hyppig radiorotasjon, kremgode kritikker og smørblide fans.

Nå kommer altså den 23 år gamle soulartisten til Pstereo.

Og Mount Kimbie er instrumental elektronika i verdensklasse ifølge Pstereo:

– Vi i Pstereo foretrekker å omtale britene som en knakandes god elektronikaduo, så får det være opp til hver enkelt å definere sjangeruttrykket slik de selv tolker det deretter. Storheter som James Blake og King Krule gjester årets bejublede «Love What Survives». Et album som bla ble kronet med 8.4 og best new music hos Pitchfork. Instrumental elektronika i verdensklasse på Pstereo, heter det i pressemeldingen.