Ytterligere en person innlagt med etseskader i munnen

Nyheter: Minst 14 studenter er fraktet til St. Olavs hospital i Trondheim etter å ha inntatt en blanding av eddik og vann i forbindelse med en NTNU-studentfest.  Ytterligere en person er innlagt på sykehus. Nå oppretter politiet sak

Oppdatert onsdag klokken 0941
Ytterligere en person er innlagt på sykehus å ha drukket eddik under en opptaksprøve til en studentforening i Trondheim. Dermed er fem personer innlagt.

St. Olavs hospital opplyser at studentene har etseskader etter å ha blitt eksponert for eddikblanding i munnhulen. En mann i 20-årene har fortsatt alvorlige og uavklarte skader og ligger på intensivavdelingen. De øvrige fire er til observasjon, og har dermed lettere skader.

Til sammen har 15 personer vært innom sykehuset for sjekk etter episoden, som skjedde tirsdag kveld.

Natt til onsdag ble ytterligere en person innlagt på sykehus etter hendelsen, som skjedde tirsdag kveld. Dermed er fem personer innlagt.

St. Olavs hospital opplyser at studentene har etseskader etter å ha blitt eksponert for eddikblanding i munnhulen.

En mann i 20-årene har fortsatt alvorlige og uavklarte skader og ligger på intensivavdelingen. De øvrige fire er til observasjon, og har dermed lettere skader.

Til sammen har 15 personer vært innom sykehuset for sjekk etter episoden.

Studentene har forklart at de drakk utblandet eddik i forbindelse med en opptaksprøve til en linjeforening ved NTNU. Eddik i 35 prosents løsning er sterkt etsende, og kan gi alvorlige forgiftninger.

– Vi har besluttet å opprette en undersøkelsessak for å klarlegge hva som har skjedd her. Vi starter med sykehuset og avhør av dem som ligger der. Etter hvert vil vi også avhøre andre impliserte, sier krimvaktleder i Trøndelag politidistrikt Johan Aae til NTB.

Han sier de er helt i startfasen av undersøkelsene, som ble satt i gang onsdag morgen.

– Det ble først vurdert å ikke opprette sak. På bakgrunn av at en person har alvorlige og uavklarte skader besluttet påtalemyndigheten å opprette en undersøkelsessak.

Politiet vet foreløpig ikke nøyaktig hva studentene drakk og med hvilken grad av frivillighet de drakk det.

– Inntaket skal ha skjedd i forbindelse med en opptaksprøve til en linjeforening ved NTNU der det var ulike poster studentene skal gjennom, sier fungerende operasjonsleder Astrid Wannebo i Trøndelag politidistrikt til VG.

Ifølge Helsenorge.no er eddik i 35 prosents løsning, ofte kalt eddikessens, sterkt etsende, og kan gi alvorlige forgiftninger.

Politiet ble varslet av helsevesenet klokken 19.08 tirsdag kveld. Politiet kjenner ikke til når selve forgiftningen fant sted.

Giftinformasjonen ved Folkehelseinstituttet fikk telefoner fra studenter om hendelsen allerede tirsdag ettermiddag.

– Vi snakket med flere studenter fra ettermiddagen helt frem til midnatt. Men det var ingen telefonstorm. Vi har også snakket med legevaktpersonell og sykehuset, forteller seniorrådgiver Barbro Spillum, til Adresseavisen

Oppvaskmøte i dag

Ledelsen ved NTNU sier til VG at de er informert om at flere studenter har blitt forgiftet i forbindelse med en opptaksprøve i en linjeforening på NTNU, der studentene skal ha drukket eddik som ikke har vært tilstrekkelig utblandet.

– Vi er informert av St. Olavs Hospital, som håndtere hendelsene og ivaretar det medisinske, opplyser organisasjonsdirektør ved NTNU, Ida Munkeby til VG.

– Vi kommer til å følge rutinene våre i forhold til å ivareta studentene i slike hendelser, og skal ha et møte med studentene i morgen.

Ifølge Munkeby har ledelsen ved NTNU tidligere vært i kontakt med enkelte linjeforeninger ved NTNU, i forbindelse med aktivitetene som gjennomføres i linjeforeningsopptaket.

– Det har kommet reaksjoner på at det har vært for voldsomt opplegg. Det har vært episoder tidligere der folk har reagert på hva studentene må gjennom i opptaket. Dette er en meget beklagelig hendelse, sier hun.