Studentene får isolasjon på hotell

Nyheter: Mange studenter er smittet i Trondheim, og de vil få tilbud om isolasjon på hotell. Samtidig legger kommunen opp til at folk kan teste seg hjemme.

Tilbud

Det siste døgnet er det registrert 113 nye smittede i Trondheim. Av disse er 20 personer er mellom 10 og 19 år, mens 88 personer er mellom 20 og 29 år.

Kommunen vil tilby smittede studenter å gjennomføre isolasjonen på hotell, ifølge fungerende kommuneoverlege Elizabeth Kimbell.

Venter vedvarende høyt smittetrykk

– Selv om de smittede er unge, og de eldre er beskyttet godt, ønsker vi ikke fri smittespredning. Sykdommen kan være belastende for de studentene som blir smittet, det setter blant annet studier og livet på vent. Mange er studenter som nylig har flyttet hjemmefra, og som er i en sårbar situasjon, sier hun.

Kommunen venter at smittetrykket vil holde seg på et høyt nivå i dagene framover.

Fra neste uke vil kommunen legge opp til at flere kan teste seg selv for å kunne avlaste testkapasiteten i byen. Kommunen kommer nærmere tilbake til hvordan dette skal løses praktisk neste uke.

– Nå tester vi cirka 1.500 hver dag, og vi vil samtidig øke kapasiteten med ytterligere 500 i løpet av neste uke, sier helse- og velferdsdirektør Wenche Dehli.

Satser på å teste 35.000 studenter

Kommunedirektør Morten Wolden sier at kommunen satser på å teste 35.000 studenter de neste dagene.

– Nå gjelder det å vaksinere. Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet har bedt oss prioritere studentene, sier han.

Trondheim, som torsdag skjerpet koronatiltakene, har slitt med kapasiteten den siste tiden. Fredag morgen hadde koronatelefonen 500 anrop bare de første ti minuttene.