Startup i Trondheim slukes av svensk betalingsgigant

Nyheter: Dsafe kjøpes opp av det svenske betalingskonsernet Bambora for en hemmelig pris

– Tyvärr kan vi inte kommunicera köpeskillingen i detta fall, opplyser PR-agent Marlen Lundli til Næringslivsavisa.

Fire ingeniører

Dsafe ble etablert av fire ingeniører i Trondheim i 2009 og har i dag over 5000 kunder rundt om i Norden, f.eks. bokhandelen Boklageret og sportsbutikkjeden XXL. Dsafe tilbyr en digital plattform som hjelper selgere med å analysere salgs- og kundedata i sanntid, f.eks. hvilke tider på døgnet salget er størst og hvilke kunder som står for den største lønnsomheten.

Ut i fra data og analyser tilbyr Dsafe også ulike typer lojalitetsprogrammer som bidrar til å styrke kunderelasjoner og lønnsomhet. Oppkjøpet innebærer at Dsafes innovative plattform for analyse av salgstransaksjoner og kundedata, både fra kjøp i fysiske butikker og på nettet, nå integreres i Bamboras globale betalingstjeneste. Kjøpet av Dsafe er et ledd i Bamboras arbeid med å forenkle handel og skape muligheter for forhandlere, butikker og kjeder med tanke på økt handel både på nettet, i fysiske butikker og mobilt.

– Vårt fokus har helt fra starten vært på å tilby de best tenkbare opplevelsene både for kunder og butikker. Sammen med Bambora kan vi nå realisere våre innovative løsninger og integrere dem i Bamboras globale tilbud, sier Daro Navaratnam, adm. dir. hos Dsafe, i en pressemelding.

Slik markedsfører Bambora seg på Youtube:

Skybasert løsning

Dsafes digitale analyseplattform er helt skybasert og krever derfor ingen dyre innkjøp av maskinvare for butikken. I tillegg til å samle inn, analysere og gi butikken oppdateringer i sanntid om kundene, tilbyr Dsafe også mulighet til å skape e-kvitteringer som automatisk sendes ut når et kjøp gjennomføres. Dette forenkler administrasjonen for butikkene, gir mer fornøyde kunder og bidrar til å redusere miljøbelastningen.

– For å lykkes, enten du er den lille blomsterbutikken på hjørnet, den store kafékjeden eller den ekspansive internettbutikken, må du forstå kundene dine. Gjennom oppkjøpet av Dsafe kan vi nå tilby butikker og salgssteder rundt om i verden denne kunnskapen og samtidig hjelpe dem med å øke salget, sier Johan Tjärnberg, adm.dir. i Bambora Group.