Denne gjengen starter «Brennpunkt» i Innherredsveien

Nyheter: Munck Studios Trondheim er i full gang med å etablere en graveredaksjon med tilholdssted i Innherredsveien 7.

Bak satsingen står svenske Munck, som er Nordens største radioproduksjonsselskap med kontorer i Stockholm, Gøteborg, København og Trondheim.

Munck lager radioprogrammer i de fleste sjangre for Sveriges Radio, Danmarks Radio, og NRK, og produserer også tv-programmer og podkaster, skriver Journalisten

Det er er startkapital fra stiftelsen Fritt Ord som ligger i bunnen av satsingen:

Så langt er det fem ansatte i Trondheim med journalistisk bakgrunn. Men de skal bli flere: 

– Vi trenger et sted mellom seks og 10 medarbeidere i Trondheim. Vi knytter nå til oss dyktige medarbeidere og begynner arbeidet med å løfte kritikkverdige forhold fram i lyset, sier Anna Iversen, som er utdannet radioprodusent og er prisbelønnet for sitt arbeid med gravende journalistikk i Sverige i 15 år.

– Vi vil utvikle en multimedial produksjon, som i tillegg til podkaster vil inkudere video, bilder og tekst. Dette for å kunne spre innholdet over de plattformene der brukerne er. Vi er allerede i dialog med mediehus, sier Anna Iversen til Journalisten.

Massive kutt i mediehusene rammer journalistenes evne til å gå i dybde. Derfor er det et stort behov for selskaper som Munck, ifølge Iversen:

– Sakene berører den brede norske allmenheten, og vil skape overskrifter. Det handler om høyt spill med skattepenger, sprekker i velferden og om moral, sier Iversen.