Søker 300 statister til innspilling av britisk storfilm i Trondheim

Nyheter: I dag starter innspillingen av den britiske spillefilmen "The Bird Catcher" i Trondheim. Men det mangler fortsatt folk til å fylle de nærmere 300 statistrollene i filmen.

–Det er ikke hver dag en stor, britisk filmproduksjon skal foregå i selveste Trondheim! Så her er det bare å melde seg på. Da vil du få med deg Trondheims mest spennende filminnspilling,  sier Eva Bragstad i EB Casting, som er hovedansvarlig for statistcastingen på den britiske spillefilmen «The Bird Catcher».

Følg Trondheim24 på Facebook og Instagram!

Filminnspillingen skal pågå fram til midten av mai.

– Dere trenger nærmere 300 mennesker?

–Ja, det er en stor produksjon. Heldigvis har byens befolkning omfavnet «The Bird Catcher» og vist stor interesse for filmen, så jeg er sikker på at vi sammen vil komme i mål på en god måte.

– Hvilke typer statister ser dere etter?

–Vi håper at vi kan få statister av begge kjønn, i ulike størrelser og i alle aldersgrupper. Vi trenger både barn, voksne og eldre og er takknemlig for hver søker som melder seg.

– Må man ha filmerfaring fra før for å være med?

–Ikke til statistrollene. Her har vi altså ingen kriterier, så lenge du er komfortabel med å stå foran kamera. Har du vært med på noe lignende før eller spilt teater, er det jo selvsagt et pluss, men absolutt ikke noe vi krever.

– Hvor mye tid  må man regne med å sette av?

Melder du deg på, må du nok beregne hele den dagen du er med.

– Er det betalt?

Ja. Det er honorert som vanlig statistoppdrag, og i tillegg får du mat, snacks og all den kaffe og te du måtte ønske!

–Du får en unik sjanse til å få et nærmere blikk på hva som egentlig foregår i en større britisk filmproduksjon, hvordan de forskjellige scenene egentlig blir til og ikke minst kontakt med masse nye, hyggelige folk. Pluss at du selv blir en viktig del av selve filmen, da. Ikke minst.

– Mange flotte folk i denne byen

– Hvilke andre produksjoner har du jobbet med tidligere?

–Vi castet blant annet inn rundt femti statister fra 19 forskjellige land til flyktningrollene i den norske filmen «Welcome to Norway» av Rune Denstad Langlo i 2015. Bortsett fra det, har vi skaffet skuespillere og statister til forskjellige kortfilmer, reklamefilmer, fotooppdrag og informasjonsfilmer her i Trondheim.

Hva er det artigste med å jobbe med casting?

–Å, det må være kontakten med de forskjellige skuespillerne og statistene vi møter! Det er så mange flotte folk her i denne byen og vi ser også at det er stor interesse blant innbyggerne her for å kunne være med på noe helt annet enn hva de er vant med til daglig. Spesielt når en får tilbakemelding på at de har hatt det kjempeartig på filmsetttet! Det varmer.

Hvordan tror du filmen blir til slutt?

–Oioi. Her har vi selvsagt ikke lov til å fortelle så mye, da blir det jo ingen spenning når filmen endelig kommer på kino! Men at det blir en veldig fin og sterk film, dèt kan vi ihvertfall garantere!

Følg Trondheim24 på Facebook og Instagram!

PS. Påmelding gjøres primært på Facebook-gruppen «Statister til The Bird Catcher i Trondheim».
Der finner man informasjon om innspillingen og søknadsskjema. Har du ikke Facebook er det mulig å sende kontaktinformasjon og bilde på e-post til [email protected], så sender de søknadsskjema.

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre