Snåsamannen skal snakke om livet, døden og håpet i Ilen kirke

Nyheter: Joralf Gjerstad legger ut på turné for å få møte folket. Med seg har han artisten Therese Ulvan og skuespilleren Svein Tindberg.

Våren 2017 møttes Joralf Gjerstad (91) og Therese Ulvan i Spania. Therese var på spillejobb og Joralf var på rehabilitering på Solgården. Etter å ha hørt Ulvan synge, foreslo han et samarbeid:

– Du har lyset i stemmen din, sa Gjerstad, som i august legger ut på en kirketurne i Trøndelag.

10 september kommer de til Ilen kirke.

– Joralf er jo en gammel mann, men er fortstatt helt klar i hodet og er fortsatt full av humor. Vi skal ta godt vare på han under turneen, sier Ulvan til trondheim24.

Samtalene skal handle om de store og viktige spørsmålene i livet, formidlet med hjertevarme og humor. Gjerstad vil også snakke om tiden han hadde i motstandsbevegelsen, hans arbeid med helbredende krefter, sine syner og kraften i bønn.

Joralf sin gode venn, Øyvind Løvrød, vil intervjue Joralf. Therese Ulvan binder det hele sammen musikalsk og vil synge og spille salmer som Joralf har valgt ut.

– Jeg ønsker at dette skal bli kvelder som gir de besøkende verdi, ettertanke og en god følelse å ta med hjem, sier Joralf i et presseskriv.

Som en spesiell gjest i Ilen Kirke 10. sep og Steinkjer 24.sep, har de fått med seg den kjente skuespilleren Svein Tindberg – mest kjent for fortellerteater-forestillingen Markus-evangeliet (Evangeliet etter Markus), og oppfølgeren Apostlenes gjerninger, som trakk stappfulle hus.

Turneliste:

Sandstad Kirke, 11.aug Sletta Kirke, 12. aug Røros Kirke, 13. aug Stjørdal kirke (Kimen), 8. sep Levanger kirke, 9. sep Ilen kirke, 10. Sep Steinkjer Kirke, 24. sep