Snart kommer et av verdens største cruiseskip sigende inn Trondheimsfjorden

Nyheter: Og ut av gigantskipet kommer 4000 passasjerer som garantert er nysgjerrig på hva Trondheim har å by på.

Cruiseskipet MSC Meraviglia er verdens fjerde største cruiseskip og ankommer Trondheim klokken 10.00 på 17. mai, og forlater havna 19.00.

Om lag 4000 passasjerer forventes å komme med det 315 meter lange og 43 meter brede skipet, melder trondheimhavn.no

Skipet har reist fra Southampton, og videre til Hamburg for ombordstigninger, og gjør en rundreise opp til Honningsvåg og tilbake til Tyskland etter ti dager.

På ferden før anløpet i Trondheim er MSC Meraviglia i Tromsø, og vender senere sørover mot Ålesund.

Halvparten av passasjerene er tyske, med italienere, franskmenn og spanjoler representert med om lag ti prosent hver, ifølge Trondheim Havn.

Cruisekoordinator i Trondheim Havn, Maria Kühnl, forteller at MSC Meraviglia er ESI-registrert, som innebærer en 20 prosent rabatt i anløpsavgift, som følge av høy score innen en rekke miljørelaterte parametre.

Flytende luksus

Fasilitetene på gigantskipet er noe av det råeste verdens flytende turistindustri er i stand til å skape. Et av de mest populære områdene i skipet er Middelhavs-promenaden: En nesten hundre meter lang gate fullpakket med barer, restauranter og aktiviteter. Over promenaden er det installert en enorm ledskjerm som viser spektakulære bilder og fremvisninger.

Ungene vil neppe kjede seg: Her er det sju barneklubber å velge mellom. Aktivitetene spenner fra techlab, til et eget TV-studio der ungene kan slippe løs kreativiteten. De litt større barna har til sin disposisjon eget gamingrom, kino, en teaterscene og en disco. Bowling, formel1-simulatorer og arrangementer som talentkonkurranser inngår også i tilbudet.

For de voksne finnes en enorm spaavdeling, som tilbyr 20 forskjellige massasjer, en isfoss, en saltgruve, sauna og dampbad. I tillegg til frisør og barberer.

Og mat må man ha: Den enorme buffeten er åpen 20 timer i døgnet. Ellers kan du velge og vrake mellom 12 forskjellige restauranter : Alt fra steakhouse, klassisk italiensk til sushi og engelsk mat er å få. Og mozarellaen lages på båten.

Bare for å nevne noe.

Her ser du skipet best

  • De som ønsker å se skipet, må holde god avstand til ISPS-området, og heller observere fra anviste plasser.
  • Det vil bli mye trafikk med busser inn og ut fra kai, og innkjørselen til ISPS-området må holdes fritt for kjøretøy og mennesker. Et tips kan være å komme etter at busstrafikken har avtatt klokken 17.00.
  • Det er svært viktig at ingen setter seg på, eller setter barna sine på, pullerter som har trosser rundt seg.
  • Unngå å dra ned til området med bil, da dette vil være til hinder for busstrafikk og passasjerflyt.
  • Trondheim Havn anbefaler å se på skipet enten fra promenaden mot Ila, eller fra Pir I bak Pirsenteret.
  • Har ikke du anledning å se på skipet, så har du mulighet å se fra Trondheim Havns webcamera. Skipet er dessuten tilbake 07.06. og 26.07. Da legger det til kai fra kl. 10 til kl. 17.
  • Ved eventuelle spørsmål om skipet utover dette, kan spørsmål rettes til Cruise i Trondheims Facebook-sider.

(kilde Trondheim Havn)