Smitteutbrudd: Klæbo tror sesongen er over

Nyheter: Johannes Høsflot Klæbo og resten av utøverne på elitelaget i sprint for menn har testet positivt for koronavirus.På elitelaget i sprint er Klæbo, Erik Valnes, Pål Golberg, Håvard Solås Taugbøl og Sindre Bjørnestad Skar.

De har alle testet positivt på hurtigtester, og enkelte har også fått positivt PCR-svar, opplyser landslagslege Øystein Andersen til NTB. Også Even Northug har testet positivt for viruset, skriver Adresseavisen.

Verdenscupleder Klæbo sier at smitten er kjedelig, men beskriver den som uvesentlig i det store bildet og med alt som skjer i verden for tiden.

– Dette er en bagatell når vi ser hva som skjer rundt oss. Jeg har tatt to hurtigtester som begge var positive. Nå er jeg på vei til Lillehammer for å ta en PCR-test. Da får jeg et endelig svar, sier han i en uttalelse til norske medier.

Reiser hjem

Klæbo bekrefter via Instagram at han har testet positivt også på PCR-testen. Han reiser hjem til Trondheim og ser fram til noen fridager.
– Jeg har gjort hva jeg kan i snart to år for å holde meg smittefri. Jeg klarte det lenge, men turen til Finland ble tydeligvis for mye. Nå tyder det meste på at sesongen er over for min del. Jeg har kun fokus på å bli frisk, samt å komme i trening raskest mulig. Så får tiden vise hva som skjer videre.

– Andre gode langrennsløpere får sjansen til å konkurrere i verdenscupen, og jeg håper de tar den. Jeg skal følge med fra sofaen, skriver Klæbo.

Utelukker ikke flere

Skiforbundet opplyser at det jobbes for å kartlegge situasjonen og konsekvensene smitten kan ha hatt for andre løpere som deltok i Lahti sist helg.

Det skal gås sprintrenn i Drammen allerede torsdag. Tolv norske herreløpere er i utgangspunktet tatt ut til konkurransen, men nå vil det komme endringer.

– Det er flere utøvere som nå tester seg forut for rennet i Drammen. Foreløpig har det ikke kommet flere tilfeller, men jeg utelukker ikke at det kan komme flere positive testsvar, sier landslagslege Øystein Andersen til NTB.

Lahti-smitte

Sprinttrener Arild Monsen sier til NRK at smitten må ha oppstått i forbindelse med verdenscuphelgen i Lahti nylig. Taugbøl testet positivt for viruset mandag, mens de fire andre løperne fikk testsvaret tirsdag.
Samtlige norske løpere som deltok i Lahti, har avlagt PCR-test, og skiforbundet venter på å få inn alle svarene.

Andersen sier til NTB at han forventer at PCR-testene vil bekrefte smitte hos alle dem som har testet positivt på hurtigtester.

– Formen til sprintgutta er generelt sett bra. Det er snakk om ingen symptomer eller lette symptomer, tilføyer han.