Smittesporing avslører at mange gir blaffen smittevern

Nyheter: Smitteoppsporing i Trondheim har avdekket urovekkende forhold. For mange bryr seg for lite om smittevern. Det kan bety innføring av strengere tiltak for alle i romjula.

Ved en rekke anledninger har smittesporingen i Trondheim avdekket av det i enkelte miljø foregår utstrakt festing med mange sosiale kontakter. Undersøkelser rundt personer som har testet positivt gir kommunen grunn til å tro at det. Til tross for strenge regler og anbefalinger oppfører mange seg som om det ikke pågikk en pandemi.

? Som annonsør i trondheim24.no bidrar Kremmern Fisk AS  til at vi kan produsere og dele lokale nyheter uten betalingsmur ?

Møter ikke opp til testing

– Vi har avdekket miljøer som planlegger omfattende sosial kontakt gjennom jula og mennesker som ikke møter opp til testing. Vi har også indikasjoner på at fester med mange mennesker har blitt gjennomført i den siste tiden, og som kan ha skapt større smitteutbrudd, sier helse- og omsorgsdirektør Helge Garåsen.

Drar til utlandet

Garåsen legger til at smittesporerne har indikasjoner på at flere personer i slike miljø har reist på utenlandsturer i denne perioden, og at de ikke har sittet i innreisekarantene ved hjemkomst.

– Våre funn er skremmende og gir grunn til å sterkt vurdere om det i romjula vil bli innført mer omfattende nedstengning over hele Trondheim, sier Garåsen.