Smitterekord i Trondheim: Anbefaler munnbind i offentlig rom

Nyheter: Trondheim kommune anbefaler fra og med torsdag at befolkningen bruker munnbind i det offentlige rom. Onsdag satte kommunen ny smitterekord med 24 nye tilfeller.

Fra før har kommunen påbud om bruk av munnbind på kollektivtransport og i drosje. Nå kommer det sterk anbefaling om bruk av munnbind i innendørs offentlige rom som butikker, kjøpesentre, serveringssteder og utenom når man sitter ved et bord, kinoer og idrettshaller, skriver Trondheim kommune i en pressemelding.

? Som annonsør i trondheim24.no bidrar Kremmern Fisk AS  til at vi kan produsere og dele lokale nyheter uten betalingsmur ?

På julemarkedet

I tillegg bes innbyggerne bruke munnbind utendørs i tett befolkede områder, som byens julemarked. Anbefalingen innebærer ikke bruk av munnbind i skoler og barnehager og heller ikke økt bruk av munnbind i andre kommunale tjenester og institusjoner.

Samtlige 24 koronatilfeller som ble registrert onsdag har milde sykdomsforløp. Det dreier seg om elleve kvinner og 13 menn. Kommunen har funnet smittekilden i 15 av tilfellene.

Elever fra flere ulike klasser ved Bispehaugen skole, Charlottenlund ungdomsskole, Heimdal videregående skole og Lukas videregående skole er satt i karantene.
NTNU er berørt, og studenter som har deltatt på ulike forelesninger, er satt i karantene.

Forrige rekord i Trondheim var 20 nye smittede den 4. november, viser kommunens oversikt.

Trondheim satte onsdag ny smitterekord. Foto: Ole Martin Wold / NTB