Har skrevet 40 lokalhistoriske bøker. Nå får han Trondheim kommunes kulturpris

Nyheter: Kommunens kulturpris for 2017 innen det profesjonelle kunst- og kulturfeltet går til forfatter og tidligere journalist Per Christiansen.

Christiansen har skrevet rundt 40 lokalhistoriske bøker fra Trondheim og Trøndelag.

Kulturprisene ble kunngjort av ordfører Rita Ottervik i formannskapssalen på rådhuset der også prisvinnerne var samlet. Vinnerne får 25 000 kroner hver, og en miniatyr av statuen “Go’dagen”, laget av billedkunstneren Tone Thiis Schjetne, heter det i en kunngjøring fra Trondheim kommune.

– Fremragende formidling

Per Christiansen har skrevet en rekke bøker og artikler som omhandler by- og bygdehistorie, organisasjonshistorie og idrettshistorie. Han har blant annet skrevet bøker om Bymarkas historie og jubileumsberetningen “Det stod i Adressa” som kom ut i forbindelse med Adresseavisens 250-årsjubileum i fjor.

Ifølge juryen er “arbeidet hans preget av faglig soliditet, fortellerglede og fremragende formidling i et stilsikkert og elegant språk.

Ordfører Rita Ottervik la vekt på hans innsats for å dokumentere og formidle viktig byhistorie. – En er nødt til å bli historisk interessert når man bor i en by som Trondheim, kvitterte Christiansen som synes det er svært hyggelig at denne typen kulturarbeid blir lagt merke til og verdsatt.

Fargespill

Kulturprisen innenfor fritidskulturlivet går til organisasjonen «Fargespill» som siden oppstarten i 2012 har hatt årlige forestillinger med nærmere 100 barn og ungdommer fra mer enn 30 ulike land på scenen.

Prosjektet er et samarbeid mellom Kulturskolen og Trondheim kammermusikkfestival. Forestillingene bygges opp med folkesanger, regler og dans fra ulike land og kulturer.

– Et viktig bidrag til kulturforståelse og integrering, skriver juryen i sin begrunnelse.