Skjebnen til denne skolen kan bli avgjort før påske

Nyheter: Skjebnetime for Trondheim international school: Kunnskapsdepartementet avgjør om skolen skal legges ned før påske.

I ni måneder har elever og ansatte ved Trondheim International School som holder til i Festningsgata ventet på avgjørelsen om skolen får leve videre eller ikke.

Bakgrunnen er at Utdanningsdirektoratet de siste årene har gjennomført flere tilsyn ved skolen. Ved hvert tilsyn er ble det avdekket alvorlige brudd på Friskoleloven.

Første tilsyn i 2009 ga alene sju pålegg om retting. Tilsynet i 2012 resulterte i 15 pålegg om retting.

Påleggene har blant annet vært knyttet til skolens evne til å følge regelverk, elevers rettigheter, psykososialt miljø og økonomi.

Friskoleloven krever blant annet at alle skolepengene skal gå til elevene – en regel Trondheim international school skal ha brutt.

Etter oppfølgingstilsyn i 2016, vedtok direktoratet å trekke tilbake skolens godkjenning – et vedtak som ble påklaget av skolen. Skolen har nå ansatt en ny rektor for å rydde opp – Agneta Amundsson.

Hun hevder at alle kritikkverdige forhold nå er rettet opp:

– Vi har vært ydmyk på at det har vært gjort feil og at feil ikke er rettet i tide. Men vi opplever at reaksjonsformen ikke står i tråd med forholdene slik de er i dag. Vi er der vi skal være og driver en god skole, sier Amundsen til NRK Trøndelag

Kunnskapsdepartementet ønsker ikke å kommentere saken og sier de håper å ha avgjort klagen før påske.

– Det er veldig ekkelt å vente på en så stor beslutning. Jeg vet ikke hvor jeg skal gå på skole neste år, sier Ellinor Cooley Wennberg til NRK.

Hun går i niende klasse og håper å få gå på Trondheim International School også i tiende klasse