Sjåføren til Bendtners kjæreste: – Ditt lille fuckings ludder

Nyheter: Drosjesjåføren sjikanerte Bendtners kjæreste. 

En overvåkingsvideo viser at taxisjåføren som ble påført dobbelt kjevebrudd av Nicklas Bendtner omtalte RBK-spissens kjæreste på en sexistisk måte.

Fredag morgen startet rettssaken mot Bendtner i København tingrett. Etter at tiltalen var lest opp ble det vist flere overvåkingsvideoer som skulle kaste lys over voldsepisoden i september.

I dem går det fram at Bendtner og kjæresten Philine Roepstorff havnet i konflikt med drosjesjåføren. Årsaken skal blant annet ha vært at paret mente sjåføren kjørte en annen vei enn de selv ønsket.

Etter at paret gikk ut av taxien, viser videoen at sjåføren roper «ditt lille fuckings ludder» etter Roepstorff.

Han fortsetter videre å kjøre etter paret. Årsaken til det skal være at Bendtner ikke har gjort opp for turen, et forhold som også er en del av tiltalen.

– Jeg var frustrert over alt sammen, når man bare går fra en taxiregning, som om det var det mest normale, sa taxisjåføren i sin forklaring ifølge BT.

Uklart om spark

Overvåkingsvideoene dokumenterer også deler av basketaket som skal så skal ha utspilt seg. Sjåføren kaster tilsynelatende noe mot Bendtner og Roepstorff, hjvilket fører til at Bendtner oppsøker ham og dytter ham hardt mot bakken.

Videobildene dokumenterer samtidig ikke om Bendtner sparker sjåføren, slik påtalemyndigheten hevder i tiltalen.

Da rettssaken ble innledet i tingretten erklærte Bendtner seg som ventet ikke skyldig etter voldstiltalen. RBK-profilens advokat Anders Nemeth ba om full frifinnelse.

Bendtner erkjente samtidig at han ikke brukte sikkerhetsbelte under den mye omtalte drosjeturen, et forhold som også inngår i tiltalen.

Mild voldsparagraf

RBK-profilen står tiltalt i København tingrett for å ha påført drosjesjåføren dobbelt kjevebrudd. Bendtner er tiltalt etter den milde voldsparagrafen i den danske straffeloven. Han skal ha slått sjåføren og deretter sparket ham i ansiktet.

I ettertid har også påtalemyndigheten tatt ut voldstiltale mot drosjesjåføren, som er anklaget for å ha kastet en gjenstand mot Bendtner og kjæresten Philine Roepstorff.

Helt sentralt i rettssaken står spørsmålet om RBK-profilen handlet i selvforsvar eller ikke.

Drosjesjåføren erkjente heller ikke straffskyld for voldsanklagene som rettes mot ham. Han erkjente seg samtidig skyldig i å ikke ha brukt bilbelte og for å ha snakket i mobiltelefon mens han kjørte.

Tre timer

Den danske straffelovens milde voldsparagraf har en strafferamme på opp til tre års fengsel. Ifølge dansk TV 2 kan imidlertid straffen økes med 50 prosent dersom det er snakk om overfall på en person i tjeneste.

Det betyr at Bendtner kan risikere opptil fire og et halvt år i fengsel. De fleste tror imidlertid en eventuell straff blir langt lavere.

Det er satt av tre timer til saken i tingretten fredag.