Sarah ble kalt «svarting» av hundeeier på Ladestien – nå tar det av på Facebook

Nyheter: Sarah Føreland (40) fra Lade går ofte tur på Ladestien. Denne uken fikk hun imidlertid et ublidt møte med en hundeeier som mente det var spesielt at en «svart dame» skulle fortelle ham om lover og regler.

– Jeg har ikke delt dette innlegget for å fremstå som et offer. Jeg ønsker imidlertid å fortelle at vi dessverre fortsatt har et stykke å gå for et inkluderende samfunn, sier Sarah til bydelsnytt.no, som først omtalte saken.

Sarahs innlegg tar nå av på Facebook.

Tobarnsmoren Sarah har selv ikke hund, men har passet «Alladin» etter et treff på Facebook-siden «Hundepass i Trøndelag». Denne uken gikk hun en tur langs Ladestien.

-Jeg er ute og gå tur med hunden jeg passer. På Ladestien kommer en hund uten bånd løpende rett mot oss. Den forsøker å gå til angrep. Eieren av hunden kommer ruslende et stykke bak og gjør ikke noe for å gripe inn, forklarer Sarah.

Sarah løfter opp hunden og konfronterer mannen med at det er båndtvang.

-Det kan så være, repliserer mannen.

Sarah svarer da at hun hadde satt pris på om mannen faktisk overholdt båndtvangen. Og det er da kommentaren faller.

-Det er spesielt at ei «svart dame» skal stå her og fortelle meg om våre lover og regler.

Svarting

Sarah gjør ikke noe mer ut av situasjonen annet enn å registrere at de negative holdningene mot folk som har et annet etnisk opphav fortsatt lever i beste velgående.

Vel hjemme velger Sarah, som de siste årene har vært aksjonsleder for TV-aksjonen på NRK, å legge ut et innlegg på Facebook.

I skrivende stund har flere hundre likt, delt og kommentert innlegget til 40-åringen fra Lade.