Såpeglatte veier skaper trøbbel i hele Trøndelag

Nyheter: Snø på veiene skaper store problemer i trafikken i Trøndelag. Blant annet har flere kjøretøy kollidert ved Væretunnelen på E6.

Snø på veiene skaper store problemer i trafikken i Trøndelag. Blant annet har flere kjøretøy kollidert ved Væretunnelen på E6.

Det er is og snø på veiene, og flere bilister sliter med å holde seg på veiene etter snøfallet. Politiet har fått melding om flere uhell, blant annet på E6 ved Væretunnelen, der flere kjøretøy var involvert.

– Heldigvis ble ingen personer skadd i ulykken. Det er glatt, og folk må kjøre veldig forsiktig, opplyser politiet til NRK.

Biler i grøfta

Flere steder melder politiet om biler som sto i grøfta. Ved Tanemsbrua i Klæbu kjørte en bil i grøfta og hindret øvrig trafikk. Politiet opplyser til Adresseavisen at det ikke er registrert personskader etter uhellet.

Vegvesenet har både brøyte- og strømannskaper ute, og bilister med sommerdekk bes om å la bilen stå.

Rekordlave temperaturer

Ifølge Adresseavisen var det rekordlave temperaturer i Trøndelag natt til mandag. Ved målestasjonen Trollheimen – Storhornet ble det målt minus 11,8 grader, den laveste temperaturen som noen gang er registrert i landsdelen så sent på våren.

Med unntak av sju målestasjoner på kysten ble det målt minusgrader ved alle øvrige 31 målestasjoner i fylket natt til mandag, skriver avisen.

Også lenger nord ventes det vanskelige kjøreforhold framover.

Ifølge Meteorologisk institutt vil snøen legge seg på veiene i de mest intense bygene, både i lavlandet og i fjellet i Nordland, Troms og Finnmark. Her kan det på det meste komme opp mot 20 centimeter snø i løpet av ett døgn.

(©NTB)